torsdag 21 april 2011

Ljuvlig förmiddag i skogen

Skogen är en underbar plats! Så gott som varje morgon tar jag en skogspromenad. Ett ljuvligt sätt att starta dagen på! Denna förmiddag tog jag även med mig mina två döttrar och deras kusin E. De cyklade och jag gick och när vi kom fram till skogen parkerade vi cyklarna bakom en gran. Vi började vandra stigen fram och snart dök dagens första sevärdhet upp; en myrstack som myllrade av liv! De studerade stacken och undrade var de går in och hittade då de lite större hålen där massor av myror strömmade in och ut.


Visst ser ni myran som just är i färd med att konka på ett barr!


 När vi sen gick vidare hittade vi snart massor av vitsippor och blåsippor som barnen ivrigt plockade! E var speciellt fascinerad över att hon fick plocka även blåpsipporna. De är nämligen fridlysta i hennes del av landet.


Efter en lång stund bland vårblommorna gick vi vidare utefter stigen. Och vi förstod snabbt att fler individer brukar gå där. Stigen var nämligen full av hästbajs! Men det var inge problem. Vi bara hoppade åt sidan och tog oss fram via stenar och annat. Då dök där upp en skara långa resliga tussilago. Det var lite småsvårt att plocka dem, då de växte mitt ute i ett litet kärr. Men det gick bra ändå och ökade bara äventyret.


Efter tussilagoplockandet vände vi tillbaka mot vitsipporna. Då stötte vi på en massa vackra daggkopor. Och i en endaste av dem låg en liten, liten daggdroppe och glänste som en liten diamant bara för oss!


 Sen hittade vi något mycket oväntat! I en gammal ihålig stubbe stötte vi nämligen på en liten tomtegubbe! Mitt på blankaste vårdagen! Han kanske hade krupit fram för att värma sig lite i vårsolen. Vad vet jag?

Ja mycket spännande hittar man i skogen! Intill vitsippestället lekte inte bara tre små flickor utan också tre små busiga ekorrar som kilade upp och ner och mellan träden i en välda fart! Och en bit bort hoppade några koltrastar omkring under några granar. De var dock för blyga för att komma med på bild. Envist flög de iväg en bit så fort jag närmade mig med kameran. Men de kan väl inte hjälpa att de är lite blyga tänkte vi.

Blommorna stod då där så snällt och lät sig plockas av små barnafingrar. Och när vi sen cyklade hemåt var cykelkorgarna fulla med blommor och barnen sjöng "Blåsippan ute i backarna står!" 


En härlig inledning på påskhelgen. 
Och en härlig påsk önskar jag er alla!Inga kommentarer: