onsdag 9 mars 2011

Stilla för en sekund

Sent igår kväll låg jag i sängen och kunde inte sova. Jag kände mig allmänt eländig och hostade och hostade och hostade. Hade under dagen inte orkat annat än sova, läsa, hänga vid datorn och på kvällen tittade jag lite på TV. Kände mig alldeles rörig i själen av alla mediaintryck. När jag då låg där i mitt miserabla tillstånd med tankarna fladdrande hit och dit insåg jag plötsligt att jag ju inte tagit mycket tid för att tala med Gud. Genast stillade jag mina tankar och bara bad tyst inom mig: "Fader min som är i himmelen." Bara denna enda rad och med ens fanns friden där! Allt rörigt och jobbigt var som bortblåst och jag bara kände att jag var i min himmelske Faders famn. Den Evige. Den Sanne. Han som är bortom tid och rum fanns där hos mig. Så fort jag stillade mig en sekund och vände min blick bort från mig mot Honom fanns han där. Och jag kunde somna i frid viss om att min Skapare håller allt i sin hand.

3 kommentarer:

bullegarien sa...

Hoppas att du mår bättre, Maria! Måste bara rekommendera något bra: Kyäni Blåbärsvitaminer, de bygger upp imunförsvaret, varken barnen eller jag och Stefan har varit mycket sjuka sen vi började med dem för 1,5 år sen. Goggla på Kyäni för info... Som mamma behöver man verkligen lite hjälp att stå emot sjukdomar, det går ju inte bara att sätta in en extravikarie, som mamma är man ju liksom drivkraften och motorn som gör att allt snurrar runt där hemma... Tur att du har bra medhjälpare i alla fall hemma hos dej!!!
Krya på dej!

Makena sa...

Jag känner till Kyäni faktiskt! Vi örde med det förra våren och jag mådde så bra och blev inte sjuk. Men sen blev det nått missförstånd och vi fick dem inte mer. Men nu har vi börjat igen! :) Dom är super! Är inte frisk än, men det har iaf vänt!

bullegarien sa...

Ja, visst är dom bra, Kyäni. Stefan startade upp det här i Bulgarien. Lite dyra, men om man inte lägger pengarna på att få starkt imunförsvar så kanske man får lägga dom i apotekets kassa istället...
Bra ide med tacksamhetslistan, så viktigt att både vi och barnen fokuserar på rätt saker!!!