torsdag 31 mars 2011

Fisken som ALLA barnen äter!!

Örtkryddad fisk i folie med tomat och citron

Att hitta goda fiskrätter som barnen inte rynkar på näsan åt är inte helt enkelt. Jag har några stycken jag brukar köra, men ingen är så där riktigt lyckad när det kommer till barnen. Därför drar man sig lite som mamma för att göra fiskrätter. Idag var det dock ett stort paket fisk jag hittade i frysen och det åkte fram. Så fisk i någon form skulle det bli! Eftersom inspirationen vara farligt nära noll, gjorde jag en desperat sökning på google för att  se om jag mot förmodan kunde hitta något spännande, lättlagat fiskrecept vars alla ingredienser dessutom skulle finnas hemma i kyl och skafferi....Efter några minuter hittade jag faktiskt ett som verkade ovanligt lovande. Jag trodde dock inte att barnen skulle gilla det. Men man kan ju inte få allt tänkte jag lite uppgivet.

Rätten lät sig lagas snabbt och lätt och skötte sig den största delen av tiden själv i ugnen. Jag dukade fram och ropade barnen till bordet. Döm nu om min förvåning då Jojjan genast utbrister: "Fisken var god!" Jojjan har annars nästan aldrig något gott att säga om maten, inte bara när det är fisk, utan vad det än är till middag hittar hon något att klaga på. Att detta barn då utbrister att fisken är god är närmast att betrakta som ett smärre mirakel! Jag smakade själv och kände att det var riktigt gott och sedan instämde alla barnen i lovorden. Även Lilla L som först vägrade att smaka över huvud taget. Det var ju "gräs" på maten...

Men denna fiskrätt var inte bara god. Den var även mycket enkel att laga och hade sådana ingredienser som jag oftast har hemma utan planering (jag använde frysta örtkryddor). Kan det bli bättre? Nej. Jag känner starkt på mig att denna rätt utan problem kommer kvala in på topp 10 hemma hos oss. Och det kommer mer. Rätten hittade jag på en blogg som handlar om vardagsmat för familjer! Det måste vara min lyckodag idag.

Denna fantastiska fiskrätt som har allt hittar ni här!

Trevlig kväll!

2 kommentarer:

Emy sa...

Hejsan!

Såg din fråga på min blogg, när det gäller materialet som används för att sy vet jag inte riktigt vad det heter här hemma. Det är sån där matta man kan lägga i lådorna för att grejorna inte ska halka runt så mkt. Påminner också om sån där väv man lägger under mattor för att den inte ska glida iväg. Jag hör av mig om jag hittar den perfekta lösningen annars så funkar iofs aida väv rätt bra men det kan vara lite knöligt att få tag på det.

Tack för fiskreceptet! Ska garanterat pröva det! I min familj är det bara jag som älskar fisk sorgligt nog... Men jag ska nog lyckas omvända resten av dem också!

Trevlig helg!

/Emy

Makena sa...

A då förstår jag. Tack. Får väl hålla utkik om man stöter på nått liknande. Vore kul att göra en sådan där sykit-låda till min 6-åring. är säker på att hon skulle älska det! :)Lycka till med fisk-omvändandet! ;-)