torsdag 24 mars 2011

Bräntvid morgongröten?

Inga problem! En vidbränd kastrull kan kännas som ett hopplöst fall. Speciellt om man bränner vid gröten på morgonen när man ska iväg. Vem har tid att stå i evigheter och gnugga en svart botten då? Jo de som känner till det gamla husmorsknepet för vidbrända kastruller har tid med det! För då vet man att man bara tar en sockerbit och gnuggar i botten. Som genom ett mirakel börjar det svarta lösa upp sig och man kan snabbt och lätt få grytan fin och blänkande igen. Är den mycket vidbränd kan det dock gå åt flera sockerbitar. Men det går fortfarande lätt. Har man inte bitsocker hemma som t ex vi aldrig har. Kan man i stället hälla på strösocker och låta det verka en liten stund, exempelvis medan man dukar av frukosten och borstar tänderna. Sedan kan man ta en svamp och gnugga och nu släpper det svarta utan problem.

För någon morgon sedan hände detta oss. Maken gick upp och satte på gröten och gick sedan och la sig igen. Det var meningen att jag sedan skulle gå upp, vilket jag inte gjorde. Inte förrän ett av barnen kom och sa att det luktade bränt i köket....


Ooo ingen rolig syn!


Men efter några få minuters "sockerbehandling" såg grytan ut så här!

Med detta fenomenala husmorstips önskar jag er en härlig dag. Här skiner solen från en klarblå himmel. Hoppas den skiner hos dig med!

1 kommentar:

Anonym sa...

Mycket vet jag,men sockerbitstricket har jag aldrig hört talas om.Ska prövas.Har jobbat 06.00 till 18.00 i dag.Nu njuter jag i soffan.Längtar efter er.Ses.
Lisbeth