måndag 7 mars 2011

Frukost klockan tre på eftermiddagen

"Frukosten är serverad!"

I eftermiddag kom barnen igång med en lek som aldrig tog slut. De var helt inne i sin värld och var mamma, pappa, bebis och katt. När det började bli dax för mellanmål hade jag inte hjärta att avbryta den härliga leken. Jag hörde att de just då lekte att det var "natt". Då skyndade jag mig att göra i ordning en bricka med mackor, mjölk och frukt och när det sedan blev "morgon" var jag snabbt där och bjöd på "frukost"! De åt gladeligen under det att leken fortsatte och de märkte nog knappast när jag sen dukade av och tog med mig brickan igen. För de var fortfarande helt inne i sin fantasivärld. Det är så härligt när barn blir uppslukade av leken på detta sätt och för mig skulle det nästan kännas som ett brott att då komma och avbryta.

2 kommentarer:

Lallamen sa...

Så mysigt det lät. Det är så härligt när de är så där helt inne i sin lek. Det sista man vill är att störa just då. Du är en klok mamma, Makena :-)

Makena sa...

Man tackar! Det är nog för att jag är rätt barnslig av mig och inte har svårt att leva mig in i hur de skulle uppfatta ett tvärt avbrott :) Och tack vare att du lämnade en kommentar har jag nu hittat dina TVÅ nya bloggar! TVÅ nya intressanta bloggar dessutom. Så kul!!