måndag 7 februari 2011

Smart pusselförvaring


Kom på att jag ju aldrig visat min (om jag får säga det själv) smarta och snygga pusselförvaring! Jag har som fyrabarnsmamma och dagmamma samlat på mig en hel del pussel genom åren. Att ha dem i kartongerna blev tillslut väldigt besvärligt och ohållbart. Kartongerna gick ju sönder ibland och när de skulle staplas på varandra hade de en tendens att rasa ner stup i kvarten. Speciellt när barnen själva ville förse sig med något pussel som låg långt ner i högen. Halva bokhyllan upptogs tillslut av mer eller mindre fula pusselkartonger och en dag fick jag nog!!

Jag kom då på idén att sy påsar till alla pusslen och hänga upp dem på en stång. För att veta vilket pussel som är i vilken påse började jag brodera pusselnamn och antal bitar på påsarna allt eftersom lusten och tiden fanns. Påsarna kan också lätt tas ner, utan att behöva flytta på de andra genom att man helt enkelt knyter upp dem med en enkel rosett. När de sen ska tas ner bara drar man i ena "flärpen" så löses rosetten upp!

Bilderna från pusselkartongerna har jag klippt ut och sparat tillsamman. Men det är sällan jag behöver ta fram någon av bilderna. Barnen fixar att lägga pusslen ändå. Tillsammans med pusselpåsarna samsas också några sagopåsar som jag börjat tillverka det senaste året.

En närmare bild på hur broderierna kan se ut. Jag har bara skrivit med blyerts och sen broderat med stjälkstygn.4 kommentarer:

Sjöléns sa...

Att du orkar och har tid och energi!!! Men så mysigt och hemtrevligt med egenhändigt gjorda saker och praktiskt... : )
Forsätt, du är ju bäst!

Kram kram

Makena sa...

Påsarna sydde jag när Joy var liten och sen har jag broderat när jag fått lust. Sådana här saker kärver inte energi, de ger energi när man gör det för att det är roligt :) Skulle behöva sy några till nu både till sagor och några pussel som tillkommit. Men jag väntar tills lusten kommer :)

Kram!

smultron sa...

Åh, skitsmart! Jag tycker du har världens bästa jobb, by the way och att du verkar göra det bästa möjliga av det. :)

Makena sa...

Ja jag anser mig ha världens bästa jobb!! Älskar barn, pedagogik och att få jobba hemifrån. Vad kan bli bättre?! :)