fredag 25 februari 2011

På loppis med barnen

Att gå på loppis med barnen är riktigt roligt! Igår åkte vi som sagt till Röda korsets loppis och barnen hade med sig sina egna pengar (som de fått i present, sparat mm) De fick gå runt och välja vad de ville ha och jag måste säga att jag tycker de gjorde bra val!


Boppo (10) köpte tre Kalla Anka tidningar och två Kalle Anka pocket. Han var helt lyrisk över det billiga priset. "Mamma, fattar du!" De kostar bara 10 kronor!!" Han vet ju att nya Pockets kostar runt 70 kronor...Nonno (8), fotbollskillen nummer 1, köpte tre fotbollstidningar. "ÅH FETT!" var hans kommentar när han såg dem. Han köpte även en klurig kub. "Ägigt, det är ju en sånn som Jonte (hans farbror) fick i julklapp! Han har dock inte förstått sig på den än och pappa eller kanske Jonte själv får nog hjälpa honom med denna.


Jojjan (6) köpte en gossehund och ett klurigt spel. Nio kort med "halva" fjärilar som ska passas ihop. Mycket svårare än man tror. Hon var så noga med sin börs och sina pengar och räknade i förväg ut hur mycket hon behövde och tog fram pengarna innan hon gick till kassan. Det är en stor sak att ha egna pengar och handla själv när man är sex år.


Lilla L (3) har inga egna pengar ännu. Men hon fick såklart också välja ut en sak. Hon föll pladask för denna barbiedocka!

När vi sen kom hem med alla "nya" saker försvann alla barn åt var sina håll med sitt. Grabbarna la sig i varsin säng och läste i sina tidningar. Jojjan tog fram spelet och satt länge och klurade med det. Lilla L försvann med sin barbie. När Jojjan inte orkade klura med spelet längre hämtade hon sin hund som hon döpte till Ronja. Hon sa att hon låtsades att hon just köpt en hundvalp och sen lekte hon och Lilla L tillsammans med sina hundar. Jojjan med sin Ronja och Lilla L med en hund hon fick då hon fyllde 3. 

Fantastiskt så rolig och lyckat det kan vara att gå på loppis med barnen. Själva upplevelsen att få handla vad man vill för egna pengar är ju i sig spännande och lärorikt. Sakerna kostar inte mycket, man stödjer samtidigt en god sak och man har fått göra något roligt tillsammans. När man sen kommer hem har barnen roliga saker att sysselsätta sig med och mamman kan koppla av efter äventyret. Kan det bli mer perfekt?!
3 kommentarer:

Cayenne sa...

Vi var på två loppis förra veckan och det blev också sådär bra. Alla hittade något och var så nöjda över att det fanns så mycket billigt:)

Anonym sa...

Farfar har öppnat en secund hand.Välkomna hem och handla.Tror era barn har bra utgångsläge att pruta och göra riktiga fynd.
Farmor

Anonym sa...

Farfar har öppnat en secund hand.Välkomna hem och handla.Tror era barn har bra utgångsläge att pruta och göra riktiga fynd.
Farmor