fredag 4 februari 2011

Äntligen säger någon ifrån!


Läste just denna debattartikel och vill bara säga att jag tycker det var på tiden att någon äntligen reagerar på detta konstiga system! Har aldrig förstått mig på detta med att ha sitt större barn på dagis när man blir föräldraledig med bebis. För någon enstaka kanske det är en bra idé, men inte i de allra, allra flesta fall. För mig är det helt obegripligt att alla "ska" lämna bort sitt lilla barn fast man är hemma! Tänker nu inte på 4-5-åringar som absolut kan ha utbyte av jämnåriga kompisar och pedagogisk verksamhet. Nej, jag tänker på de mindre barnen under 3 år som ska fortsätta vara på förskolan trots att mamma är hemma med bebis. Många gånger mot sin vilja! Helt galet om ni frågar mig. Visst fattar jag att det är väldigt bekvämt att lämna bort det större barnet och bara få lugn och ro med den nyfödda. Men hallå! Det ÄR jobbigt att ha barn. Och från att ha varit något som erbjuds har det blivit allmänt. I princip alla utnyttjar det. På barnen bekostnad! Nu ska ju dessutom dessa 15 timmar bli ännu fler timmar. Mona Salin föreslog så mycket som 30 timmar!! Jag blir gråtfärdig av bara tanken på att föräldrar frivilligt skulle lämna bort sina små barn så länge fast man är hemma. Det är något djupt tragiskt med allt detta! Vill skrika ut: "Varför vill ni inte vara med era barn???" Jag håller envist fast vid att de små barnen har det bäst hemma hos mamma och pappa. Vi borde väl sträva efter att ha dem hos oss så mycket som möjligt, istället för som tendensen blivit; ha dem på dagis så mycket som möjligt. Något har gått väldigt, väldigt snett och jag välkomnar alla som nu äntligen vågar börjar säga stopp!

4 kommentarer:

bryne sa...

Så sant!
/shirin

Indianerna sa...

Håller helt och fullt med dig Maria!
Våga vara annorlunda!

Lisa

Maria sa...

Hej svejs!

Har följt din blogg ett tag nu.
Och detta inlägg var så bra så, håller med dig fullständigt i denna fråga. Har själv skrivit om detta i min blogg också.

//Maria.

Makena sa...

Bryne: Ja! Och kul att du läser. :)

Lisa: YES!

Maria: Men så kul! Roligt att du också lämnade en kommentar. Man ser ju att folk är här, men också roligt att se VEM det är :) Har kikat in på din blogg också. Mycket rolig inspiration där!