tisdag 20 maj 2014

Trolla med knäna


En morgon i början av maj blev en helt vanlig mamma omåttligt populär bland sina barn. Det var en vanlig skolmorgon och frukosten skulle fram. Men denna morgon fanns det inte mycket att göra frukost av i mammans kök. Ingen mjölk. Ingen fil. Inget bröd. Inga mannagryn. Ett perfekt läge för mamman att trolla med knäna med andra ord!

Och det gjorde hon. Hon drog sig till minnes att hon läst om chokladpannkakor på Jills blogg och fick fram receptet. Ägg fanns, grädde fanns, mandelmjöl fanns, ett halvt paket Philadelphia fanns och faktiskt det mesta som skulle vara i chokladpannkakorna.

Fram åkte elvispen och en bunke och så var snart pannkakssmeten ett faktum. Innan barnen ens hunnit upptäcka att det inte fanns någon frukost var mamman igång och stekte chokladpannkakor i långa banor. Dessa serverades snart de storögda förundrade barnen med banan och chokladsås. Succén var ett faktum!

Mamman kände sig som en hjälte där i köket och inte så lite lycklig över att ha kunnat överraska sina barn så. Hon gladdes också åt att de tyckte så mycket om pannkakorna fast de varken innehöll mjöl eller socker.

Sedan den morgonen i början av maj har chokladpannkakor gräddats flera gånger till. Senast idag då mamman hade sju barn som var hungriga och behövde mellanmål. Hon stekte pannkakorna och tog sedan med dem, en filt och alla sju barn till den soliga gräsmattan. Där hade de en fantastiskt mysig picknick bland maskrosor och tusenskönor. Alla barnen lär sig väl smaka och mamman log ikapp med solen.
Inga kommentarer: