torsdag 29 maj 2014

Kristi himmelsfärdsdag!


Idag är det Kristi himmelsfärdsdag! Dagen då vi kristna firar att vår Herre Jesus Kristus, på den 40:e dagen efter sin uppståndelse, blev upptagen till himlen.

Denna dag gläder jag mig och tänker på att han på samma sätt som han upptogs till himlen, en dag ska komma tillbaka och hämta hem oss till sig! Vilken obeskrivlig glädje. Vilket saligt hopp!

I Apostlagärningarna står det så här:

Jesu himmelsfärd

När de nu var samlade frågade de honom: "Herre, är tiden nu inne för dig att återupprätta riket åt Israel?" Han svarade dem: "Det är inte er sak att veta vilka tider eller stunder som Fadern i sin makt har fastställt. Men när den helige Ande kommer över er, skall ni få kraft och bli mina vittnen i Jerusalem och i hela Judeen och Samarien och ända till jordens yttersta gräns." Då han hade sagt detta, såg de hur han lyftes upp, och ett moln tog honom ur deras åsyn. Medan de såg mot himlen dit han for upp, se, då stod två män i vita kläder hos dem. Och de sade: "Ni män från Galileen, varför står ni och ser mot himlen? Denne Jesus som har blivit upptagen från er till himlen, han skall komma igen på samma sätt som ni har sett honom fara upp till himlen."
Apg 1:6-11

I Kyrkans tidebön ber vi ikväll så här:

"Allsmäktige Gud, fyll oss med helig glädje och låt oss leva i tacksamhet och kärlek, ty Kristi himmelsfärd är början till vår upphöjelse, och hela kyrkans kropp är kallad till den härlighet dit hennes huvud och Herre har gått före. Genom honom, Jesus Kristus, vår Herre och Gud, som med dig Fader och Den helige Ande, lever och råder från evighet till evighet. Amen."

Inga kommentarer: