fredag 29 februari 2008

Morgonstund har guld i mun. Eller hur var det?

Denna morgon inleddes med att Jojjan spydde på golvet nedanför Makenas säng (ja lite kom i sängen också). Hela förra veckan och början av denna veckan har andra i familjen spytt och varit magsjuka. Det hela är alltså inte över än. Suck!

Makena och Jojjan gick och la sig igen sen (båda hade sovit dålig under natten). Någon blund i ögonen för någon av dem blev det dock inte, då Jojjan såklart noterade att det minnsan var ljust (6:30) ute. Morgon alltså. "Stig upp mamma!" Bebisen hade visst vaknat också. Makena höll envist fast vid sitt tjocka täcke och ville inte inse faktum. När Jojjan gick ut till Bebisen och försökte lyfta upp denna var det dock läge att kapitulera. Morgonhumöriga tunga steg ner för trappan med hungrig Bebis på höften. Nonno deklarerade att han fixat frukost och gladde därmed sin buttra mamma en aning iallafall. Den lilla aningen försvann dock kvickt när Makena insåg att killarna ätit upp nästan all mammas fil (Bebisen tål låglaktos nu!!). Jojjan krävde då att få den sista slatten och Makena orkade inte ta strid trots att hon vet att fil inte är det bästa för en sjuk liten barna mage.

Morgonen fortsatte i samma muntra (obs ironi!) anda med att Jojjan med ungefär en kvarts mellanrum bajsade på sig. Makena satte tillslut på en blöja och fick sen byta blöja varje kvart istället för trosor och strumpbyxor. Jojjan var inte helt bekväm med att plötsligt bli blöjbarn igen, men accepterade det hela då alternativet var att hon annars inte skulle få ha strumpbyxor.

Men Makena har inte tappat modet än. Nej, inte då. Solen skiner ju från en klar himmel och den nyfallna snön gnistrar i dess stålar. Boppo erbjöd sig nyss att lägga pussel med Jojjan och Nonno gick omkring med Bebisen i famnen och sjöng "Bä bä vita lamm" så fint. Så visst finns det hopp! Men nu spydde Jojjan igen och Bebisen skriker. Makena måste gå. Hon får leta mer ljusglimtar i tillvaron senare.

6 kommentarer:

Muppens mamma sa...

hmmm livet som 4barns mamma låter underbart! Eller inte... Just nu känns det helt ok att min Mupp är i magen... Kämpa på med magsjuka barn och låglaktos kost!!!

smultron sa...

Magsjuka i en familj modell större är fruktansvärt jobbigt. Hoppas ni snart är fria från det. Nu ska vi ut i solen :)

Fru Gustafsson sa...

Kraaaam! Hoppas familjen snart är på fötter igen!

Charlotte sa...

Du ju sol i alla fall - här är det grått och trist.
Har du lust är det en ny tävling hos mig, med hemligt pris - gissa och vinn!
Trevlig helg!

Makena sa...

muppens mamma: Livet som fyrabarnsmamma är underbart! Men ofta är det rätt jobbigt också ;)

smultron: Jag hoppas det också och som du ser ovan fick jag också min beskärda del av solen! :D

fru gustafsson: TACK!! Den behövdes!

charlotte: Ja solen gjorde min dag! Och jag har lämat mitt bidrag i tävlingen och tror stenhårt på vinst!

Fotograf-Karin sa...

Hej Maria!
Jag lämnade en kommentar på din gamla blogg-sida också - innan jag förstod att du hade en ny också - för mig var den gamla ny - om du förstår....jag var glad att jag hittat den efter att hört dig nämna att du hade en.
Kolla in dina fina barn i mitt bildarkiv jag lyckats åstadkomma på www.lonnbackafotograferna.se
Kram Karin Lindén