tisdag 5 februari 2008

Att föda barn


Igår såg Makena på Sjukhuset. Bland mycket annat fick hon då också bevittna en förlossning. Och tårar av rörelse kunde inte hållas borta. En förlossning är något så starkt och fantastiskt att det inte går att beskriva med ord. (Åtminstone känner Makena att orden tryter). Och när hon satt där och såg hur barnet föddes fram, mindes hon såklart sin senaste förlossning. Och i samma stund fick hon en stark längtan att uppleva det ingen! För hur konstigt det än kan låta i mångas öron, så tycker Makena att det är fantastiskt att föda barn! Den upplevelsen slår allt annat Makena varit med om. Och hon kan känna sig lite sorgsen när hon tänker på att hon troligvis aldrig mer kommer att få uppleva detta fantastiska. (Makena och maken ska nämligen inte ha fler barn är det tänkt).


Att Makena fått så fina förlossningsupplevelser har hon Anna Wahlgern att tacka för. Det var nämligen så att när Makena var gravid för allra första gången (när hon väntade Boppo), lånade hon Barnaboken på biblioteket. Alldeles i början av boken uppmanar där Anna sina läsare att lägga sig i träning inför "sitt livs maratonlopp". Det verkade vettigt tyckte Makena och gjorde precis som Anna sa och skaffade boken "Att föda barn utan smärta" och la sig i träning! Inför alla sina förlossningar har sen Makena gjort de förberedande övningarna. Och som belöning har tre av de fyra (den första spårade ur totalt) förlossningarna som sagt blivit fantastiska upplevelser! Och Makena kan verkligen från hjärtat instämma med Anna när hon säger: "Det är synd om männen som inte får föda barn. Det är mycket synd dem!"

7 kommentarer:

smultron sa...

Det låter inte ett dugg konstigt i mina öron! Efter fyra fantastiska förlossningar skulle jag inte tveka att göra det igen, men det blir nog inte fler för mig heller.

Magiskt :)

susanne sa...

Jag ser fram emot detta... tror jag...

Ebba sa...

Låter inte konstigt för mig heller. Skulle gärna FÖDA barn igen, som sagt, inget slår den känslan!! Och detta helt utan förberedande träning! ;-) Men ett barn till.. Njäää.

Rakel sa...

Ska snart föda mitt tredje, känner mig inte riktigt exalterad efter fem års förlossningsuppehåll. Så bless U för blogg-pepp, det behövde jag verkligen. :)

Makena sa...

Smultron: Magiskt var ordet!

Susanne: Det ska du absolut göra! :D

Ebba: Imponerande att det funkade så bra utan träning. Vet inte om jag skulle klarat det så bra då...

Rakel: Vad kul att jag kunde
peppa!!:D Och välkommen till bloggen. :)

Frida sa...

Ja det är verkligen magiskt att föda barn! Om några år hoppas vi på en liten fyra :) Undrar om jag någonsin kommer känna mig "klar", jag tror jag helt enkelt kommer få lära mig att leva med "suget" och inse att vi inte kan ha massor av barn och samtidigt vara de föräldrar vi vill vara.. Men 4 eller 5 barn känns lagom tror jag :)
Trevlig helg!

Eirene sa...

Hej! Du skriver bra :-)
Ja visst är det fint att föda barn. Och ännu trevligare att umgås med dom små liven sedan.
Barn är bäst :-)