lördag 9 februari 2008

En fight med dammsugaren


Igår dammsög Makena i vardagsrummet. Hon tog ett svep under TV-bänken, och vips åkte något in i slangen och fastnade! Alla som någonsin varit med om detta, vet hur frustrerande det är att bli avbruten på detta sätt. Här har man tagit sig samman för att dammsuga och göra snyggt och så tvingas man istället börja gräva i dammsugarslangen. Alla vet också att detta är lättare sagt än gjort. Makena var inte upplagd för någon fight med dammsugarslangen, så hon la ner projektet där och då.


Idag bestämde hon sig dock för att ta tjuren vid hornen och till varje pris få ut detta något som gav ett förfärligt ljud ifrån sig och som gjorde all vidare dammsugning omöjlig. Det visade sig vara ett mynt som fastnat i slangen. Det fick hon reda på genom att klättra upp på matbordet och rikta bordslampan mot slangens mynning. Nu var den stora frågan hur hon skulle få loss myntet? Att peta loss det gick inte, då myntet satt fast precis bakom böjen på slangskaftet. Makena slet sitt hår och försökte på alla möjliga vis. Så plötsligt kom hon på det! En sax borde kunna lyfta ut myntet. Makena skynda sig att hämta en lång sax och provade. Lätt som en plätt och problemet var ur världen! Så nu vet ni alla vad ni ska göra om ett mynt råkar fastna i er damsugare. Använd en sax, så kan ni sen glatt fortsätta med er dammsugning helt utan hårklyveri!


1 kommentar:

Anonym sa...

jag vet hur det känns. här om dagen när jag skulle dammsuga på jobbet så gick slangen av, så jag fick ägna morgonen åt att försöka tejpa ihop slangen med gaffatejp:) tid tog det men rent blev det! kram madde