lördag 2 juli 2011

Kycklingspett med jordnötssås


Det blir mycket matinlägg nu, men jag provar så många nya sommarrecept  som jag bara måste få dela med mig av! Ikväll blev det kycklingspett med jordnötssås. Supergott var det! Som i så många andra svenska hem stod maken för grillningen och jag för tillbehören och maken hade verkligen lyckats med kycklingen! Supergod och saftig och helt perfekt helt enkelt. Den bara smalt i munnen och doppad i jordnötssåsen var den helt fantastisk! Tyvärr blir inte mina matbilder fullt så fantastiska. Det beror väl kanske på en kombination av att jag inte har någon större vana av matfotografering och att jag är för hungrig för att lägga ner någon större möda på bilden innan jag äter upp objektet så att säga. Men även om ni inte börjar dräggla när ni ser mina matbilder får ni ta mig på orden och tro på att det är så gott som jag säger. Denna rätt var också härligt enkel att göra, vilket som jag sagt tidigare är viktigt för mig när det gäller sommarmat. Här kommer receptet (den som liksom jag äter LCHF hoppar bara över riset):

Kycklingspett med jordnötssås

Kycklingspett

1 kg kycklingfilé
salt
peppar

Jordnötssås

1 dl jordnötter
1 stor scharlottenlök
2 vitlöksklyftor
1 dl jordnötssmör
1 tsk sambaloelek
400 g fet kokosmjölk
1 lime
smält smör

Servera med ris, plockgrönsaker och kanske en grön sallad

1. Förbered grillen. Koka riset.
2. Skala lök och vitlök, hacka och lägg i en skål. Mixa med mixerstav el dyl. Tillsätt jordnötterna och mixa igen. Hetta upp smöret i en panna och fräs löken och jordnötterna på medelvärme i 2-3 min. Blanda ner jordnötssmör och sambaloelek och fräs ytterligare 1-2 min. Blanda ner kokosmjölk och limesaft. Koka på låg värme i 10 minuter. Smaka ev av med mer jordnötssmör, salt och peppar.
3. Dela kycklingarna i mindre bitar. Salta och peppra och grilla dem på grillen.


Trevlig sommarkväll!

3 kommentarer:

Johanna sa...

Jag tycker dina matbilder är jättebra!! Det är nästan så man dreglar faktiskt ;)
Hälsa familjen och en fortsatt härlig sommar!!

Makena sa...

Men tack för det Johanna! Jag tycker ofta de blir lite småsuddiga och sådär, men då tar jag till mig det! :) Tack det samma!!

Esil Agni sa...

Vilken matmor du är!!