torsdag 21 juli 2011

Ett litet köttbullsknep


Idag slog jag på stort och gjorde egna köttbullar. Lilla L har vid varje måltid under de två senaste veckorna ungefär sagt att hon vill ha: KÖTTBULLAR! Så idag tänkte jag att jag gör väl köttbullar då! Slog på Alltinget på webben och satte sen igång och gjorde smet. Sen stod jag där och gjorde små köttbullar i godan ro och tyckte det hela var rätt så trevligt.

Och det var väl tur att jag tyckte det! För nu ska ni höra vad den lilla fröken L hade mage att säga nu när hon äntligen fick köttbullar.

 "Det är inte riktiga köttbullar, det är lööök i dom" 

"Jag vill ha fina runda köttbullar!"

Barn alltså! Och som inte detta var nog fyllde Jojjan i att de på IKEA är mycket godare! Och finare. Jaja. Man får inte ha för ömtåliga känslor som mor. Nonno försökte trösta mig och menade att dessa köttbullar kvalade in som köttbullar på alla punkter. De såg ut som köttbullar. De luktade som köttbullar och de smakade som köttbullar. Alltså var det köttbullar jag gjort! Jag får väl vara nöjd med det. Och inte är jag nått proffs på köttbullar, det ska erkännas. De blev både småvinda och lite brända här och var. Men goda var de. Och det är väl huvudsaken!

Ett litet köttbullsknep vill jag bara dela med mig nu också när jag ändå är igång med köttbullssnack. 


Jag har nämligen lärt mig att man kan doppa ett matskedsmått i kallt vatten och sen fylla den med köttfärssmet och knacka ut försiktigt. Då får man jämnstora köttbullar och det sägs att de ska bli runda också. Mina blir dock inte riktigt det, men det har väl med vana att göra också kan jag tro.


Smidigt värre är det i alla fall och fort och lätt går det. 

Varenda liten köttbulle försvann sen,.Det tar jag som ett gott betyg. Så det så!


5 kommentarer:

Ebba sa...

Bra tips där!! Ska jag ha i åtanke nästa gång jag gör köttbullar. har börjat skriva mer aktivt på den nya bloggen. så om du vill kan du ju lägga in den i dinblgglista... ;-)

Anonym sa...

Jag gör bara biffar, för att slippa få ångest över alla ickerunda köttbullar, men detta var ju ett knep jag kanske provar. /Cattis

Kim M. Kimselius sa...

Tack för tipset! Trevlig blogg du har! Såg ingen knapp där jag kan lägga till mig som bloggföljare... Annars hade jag gjort det!
Prova lite kryddpeppar i köttbullarna nästa gång och kör löken i mixern så den inte syns. Då kanske barnen tycker att köttbullarna är som de "vanliga".
Visst är barn otacksamma ibland, men så underbara!
Kram Kim

Makena sa...

Ebba: Har lagt till din nya blogg!

Cattis: Vem du nu är. Jag brukar annars vara så bekväm att jag gör köttfärslimpa. Har ett gott recept som alla gillar. Men nu gjorde jag köttbullar för min lilla 3.5-årings skull...:)

Kim: Åh vad kul att du tittade in här! Och tack för berömmet. :) Vet inte hur det funkar det där med att följa bloggar. Jag har tre som följer min iaf, så det måste ju gå. Bra tips där! Brukar mixa löken annars, vet inte varför jag inte gjode det denna gång. Och kryddpeppar testar jag nästa gång!

Esil Agni sa...

Tack för tipset med matskedsmåttet!
Jag är lat och gör biffar eller köttfärsgryta/sås. Om inte löken syns går det bra. Även i köttfärssåsen. Jag använder lökhackaren "Alligator", bryner ibland löken lite lätt för att den ska bli lite brun. Inte ovanligt att IKEA-bullarna eller Mamma Scans är "de rätta". :)