fredag 3 juli 2009

Tvättlyckan utvärderas

För en tid sedan skrev Makena om hur hon hittat vägen till tvättlycka i en flerbarnsfamilj. Kortfattat gick det ut på att få hela familjen involverad i att själva lägga in sina vikta kläder.

Ett antal veckor har nu gått och Makena känner sig redo för en utvädering. Hur har det hela gått?

För det första så har de tre stora barnen varit förvånansvärt flitiga på att tömma sina lådor. Visst har de glömt ibland, men då har Makena bara motiverat med att lådorna bara blir fullare och fullare ju längre de väntat. På det viset har det inte lönat sig att skjuta på det hela. Men det har heller inte varit några protester när Makena påmint. De har bara sagt, "Ja just det ja" ungefär och sen gått iväg och tömt sin låda. Av någon anledning har Makena inte behövt strida nämvärt för denna nya rutin alltså. Helt otroligt! Barnen har dessutom på eget initiativ haft en liten tävling om vem som ska hinna först och tömma och ständigt låtit pappan få veta att han blivit sist *s*. Till och med Jojjan har tömmt sin låda utan protester. Och för alla er som känner henne det minsta lilla förstår ni att detta är mycket, mycket anmärkningsvärt!

För det andra kan Makena konstatera att makens låda nästan alltid blir tömd sist. Han har också varit den som behövt flest påminnelser. Dock har den tillslut blivit tömd och det är ju huvudsaken sumerar Makena.

För det tredje funkar inte riktigt principen att lådan ska tillbaka till tvättstugan. Barnen har villigt burit dit den, men saken är den att i Makenas hus florerar det ständigt så mycket tvätt att lådorna behöver stå framme konstant. Makena har därför för jämnan sex gröna lådor framme på bordet i ena ändan av vardagsrummet. Inte idealiskt. Men Makena kan leva med detta har hon kommit fram till. Kommer det gäster kan de ju lätt som en plätt stuvas undan. Dessutom matchar de vardagsrummets gröna inredning och leksakslådan. Alltid nått.

Summa sumarum blev detta en hellyckad tvättrevolution i den Makenska familjen! Men inte nog med det. Nu har tvättlyckan nått nya oanade höjder. Och detta är så fantastiskt att Makena nästan får nypa sig i armen för att försäkra sig om att hon inte drömmer! Om denna sanna dröm ska ni få höra imorgon. Nu ska nämligen ett par goa killar nattas.

Ha en skön kväll!

Inga kommentarer: