torsdag 16 juli 2009

Nästan paradiset

Makena och barnen har för ett par veckor flytt vardagen och tillbringar för närvarande dagarna på Öna. Stackars maken måste jobba men kommer på helgen. Lugnet är totalt! Det finns ingen täckning på mobilen och ingen klocka på handleden. Dagarna får komma som de vill i lugnt behagligt tempo. Imorse t ex inleddes dagen med en joggningrunda och lite styrketräning. När hon kom tillbaka mötte hon barnen som lekte ute i solskenet. Själv gick hon in, norpade ett par rödvinbär i förbifarten, och åt sen en lång och härlig frukost tillsammans med goa släktingar.

Inget står på schemat! Är det soligt tar hon kanske med sig Jojjan och Lilla Buset ner till klipporna och sjön. En liten nätt promenad på så där 5 minuter. På vägen plockar de ett och annat blåbär och hälsar kanske på en och annan granne de stöter på under vägen. Pojkarna leker dagarna i ända med ett par kompisar som också har förmånen att få tillbringa sina bardomssommrar på denna underbara ö. De leker "vinken", blindbock och kurra gömma. Spelar fotboll och tennis och får emellanåt smaka på farmors nybakta bullar (de godaste som finns förövrigt!)

Makena tar sig ett dopp nästan varje dag. Ibland blir det också en lite längre simtur ut till en stolpe i sjön. Eller som idag när hon fick göra en utryckning efter en badring som fördes bort av vågorna. Hon njuter i fulla drag trots att vattnet är ganska kallt. När hon får tillfälle sätter hon sig i solen, uppe vid hustomten eller nere bland klipporna, och läser roman. En häpnadsväckande sann berättelse på över 900 sidor!

Emellanåt görs små utflykter till fiskelägret eller en strand lite längre bort. De kanske spelar minigolf eller köper en glass. Överallt möter de kända ansikten och pratar en stund. Hälsar på gammelfarmor och bjuds på glass och jordgubbar.

Det är helt enkelt alldeles underbart att få vara just här på sommaren. En så stor förmån att bara kunna ta bilen och landa i detta paradis! Vyn över sjön med alla dess små öar är alldeles bedorande och kan nästan framkalla en tår. Imorgon kommer maken och lilla mor också. Kanske sjösätter de då båten och åker ut till en ö och fiskar eller badar.

Nu är det dock dax att locka in pojkarna från kvällssolen och leken. Ge dem ett glas mjölk och nybakad bulle innan läggdax. Imorgon väntar ännu en underbar dag på Öna. Nästan paradiset!

2 kommentarer:

smultron sa...

Det låter underbart :)

BETSY sa...

Låter verkligen härligt! Det är en underbar plats på sommaren! Tyvärr är jag alldeles för hemkär för att vara där några längre stunder :)