Roséfisk
500 g stillahavsflundra filéer
ca 400 g färsk bladspenat
1 dl mjölk
50 g riven parmesan ost
1 msk rosépeppar
100 g svamp (gärna färsk om man har)
smör
salt, peppar
1. Riv osten och stöt rosepepparen. Blanda.
2. Vänd fisken i mjölk och sedan i ost och peppar landningen.
3. Stek fisken i smör. Salta.
4. Fördela spenaten på tallrikarna.
5. Helstekt svampen i smör. Salta och peppra.
6. Lägg upp fisk och svamp på spenatbäddarna.
Servera ev. även med ris/blomkålsris och kokt broccoli
Familjens omdömen:
makena: Jättegott och frächt!
maken: Jag tyckte det var väldigt gott! Smakar lite exklusivt sådär.
Nonno (9 år) Sådär.
Boppo: (10 år) Jag tyckte det var gott! Jag vill gärna äta det igen!
Jojjan: (6 år) Ganska gott.
Lilla L: Inte god.
Sammanfattningsvis en av de mer lyckade fiskrätterna här hemma. Fisk brukar annars inte gillas alls av barnen. Om det inte är lax vill säga. Och när Jojjan säger att det är ganska gott, ska man veta att det är ett högt betyg för att komma från henne. Hon "hatar" i princip all mat man serverar...
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar