tisdag 3 maj 2011

Symöte- Röda tubsockar!


Då var det tisdag och symöte igen då! Förra veckan visade jag ju en påbörjad socka som inte lät sig stickas så lätt med mina bristande sockstickarkunskaper. Ärligt talat så hade jag nästan redan tröttnat på den. Att fortsätta på något som redan blivit fel känns ju inte så inspirerande direkt. Därför blev jag väldigt glad då Maja tipsade om ett annat sockmönster som stickas utan häl! Glatt och helt utan dåligt samvete drog jag ur stickorna ur den tråkiga sockan och började på denna nya istället. Har inte hunnit så långt än som ni kan se, men det hela känns fortfarande hoppfullt och inspirerande. Det är så mysigt att ha en liten stickning på gång som man kan ta upp och sticka på lite då och då. Jättebra då man är lite trött och oinspirerad och inte riktigt vet vad man ska göra. Då är det så skönt att krypa upp i soffhörnet och sticka lite. Det gör mig lugn och avslappnad och är mycket bättre än att hamna framför datorn och slösurfa. Mer stickning åt folket!!

6 kommentarer:

Hundra procent husmor sa...

Ja det där med tubsockor är så himla smart. Inget man växer ur så snabbt (barn) sedan kan man vrida dem så de inte nöts på samma ställe heller.

Fia sa...

Vad smidigt att slippa hälen. Jag har inte vågat mej på att sticka sockor. Kanske ska prova såna utan häl.

Alma sa...

Håller med fullständigt! Mer stickning åt folket :)
Kul att du är fast!
Och JA - man måste hitta rätt mönster i början så att man inte tröttnar och tappar sugen. Det som ger tillfredställelse är ju att färdigställa och börja använda något man har gjort själv!!

Sjöléns sa...

Tog fram min recept bok för att skriva ner dina bra LCHF-recept, Tack för det : )

Husmorsskolan sa...

Och jag instämmer också: MER STICKNING ÅT FOLKET:) Vad roligt att du fastnade för tubsocke-mönstret. Det är så himla smidigt att sticka sådana socker. och så är de äldigt sköna också! Och som sagt var smarta om man stickar dem till barn, eftersom de tål att växas i...

Heja på med fortsättningen!

Hälsningar från Maja

makena sa...

FEM kommentarer bara sådär! *chockad* :O

Hundra procent husmor: Det där var ju smart! Att man kan vrida på dem! Skulle jag nog inte tänkt på själv. tack för tipset :)

Fia: Kul med en ny besökare! VÄLKOMMEN! Vågar jag sticka sockor så vågar du!! Roligt också att du virkar kakor. Jag har också gjort några ballerinakakor, ett par kanelbullar och en chokladboll!

Alma: Ännu en ny besökare! VÄLKOMMEN du med! :)Ja det är ju det som är målet. Att det ska bli användt det man gör! hoppas, hoppas dessa sockor blir klara och använda!

Stina: Så kul! Kommer du på ngt bra LCHF recept så får du gärna också dela med dig! Jag är nu på jakt efter massor av sådanan recept. Helst ganska billiga också, då LCHF kost kan bli lite dyr med mkt grekisk yougurt, dyr ost, riktigt smör, massa grädde, bröd gjort på nötmjöl osv...har beställt en kokbok på biblioteket. Hoppas den är bra och användbar! Kram!

Husmorsskolan: Jamen jag föll ju pladask för ditt smidiga sockmönster och var ju bara tvungen att kasta mig över det direkt! Tusen tack!! Du är så bra på att uppmuntra! *värmer* :)