söndag 22 maj 2011

Pimpa yoghurten med grädde!

Min 10-åring ska på klassresa imorgon. Med sig ska han ha en stor matsäck som ska räcka hela dagen. Som mor vill man ju då både göra en matsäck som känns kul och lyxig för honom, men som samtidigt är näringsrik och mättande. Hur kan man då göra? Jo till att börja med kan man steka näringsrika och mättande pannkakor utan mjöl. Pannkakor är ju alltid populärt! Sen kan man köpa en drickyoghurt eftersom "alla andra får yoghurt". Men man häller över en del av yoghurten i nått annat och så fyller man i stället upp med äkta grädde! Vips har den söta, fettsnåla och ganska tvivelaktiga yoghurten blivit bra mycket bättre och det utan att sonen märker ett enda dugg. Sen kan man som komplement slänga med ett gäng smörgåsar och bananer också. Men smörgåsarna är grova med ett tjockt lager Bregott och mycket pålägg i form av fet ost, leverpastej och paprika. Som lite extra tilltugg kan man slutligen stoppa ner lite morotstavar, russin och nötter. Se så där. Både mor och son nöjda och glada!

3 kommentarer:

Cayenne sa...

Det var minsann ingen dålig matsäck! Äter han allt det där?

När min dotter hade utedag i fredags tog hon med sig fyra hembakade kanelbullar.... Ska tilläggas att jag sov och maken hade lite dålig koll på vad hon fick med sig och hon slutade före ett den dagen.

Ofta tycker jag att barnen har halva matsäcken med sig hem igen.

Makena sa...

Tror inte han äter allt det där, men matsäcken ska räcka till pappa också som ska följa med. Och han äter nog upp det som inte sonen äter. De ska vara borta mellan 7:30-17:30 så då vill man ju att det ska finnas så de slipper va hungriga. Annars när han har matsäck äter han faktiskt det mesta jag stoppar ner. Dock brukar då inte matsäcken vara så här stor. Detta var xl ;)

Esil Agni sa...

Det låter oerhört gott, NYTTIGT och MÄTTANDE!