Igår stekte jag tunnpannkaka till barnen på kvällen. Inte likt mig, då jag alltid sett lite snett på sk "mjölmat". Men nu ser ni, stekte jag pannkaka helt UTAN mjöl. Jag hittade nämligen ett recept på LCHF-pannkaka och det funkade utmärkt! Smeten blev lite annorlunda, men det gick bra att steka och nästan lättare att vända än vanliga tycker jag. Pannkakorna langades sedan ut till hungriga barn som åt snabbare än jag hann steka! Hade tänkt ta en bild till det här inlägget, men det var bokstavligen rykande åtgång på dessa pannkakor och de var redan nere i magarna på barnen innan jag ens hann få fram en kamera. Barnen kände inte någon skillnad mot vanliga pannkakor. De sa i alla fall ingenting Och jag berättade aldrig att det inte var vanliga pannkakor. Till pannkakorna serverade jag agavesirap och citron, så de blev helnyttiga hela vägen. Sånt gillar jag skarpt! Receptet hittade jag på Silvas Recept och här kommer det!:
4 ägg
1 dl vatten
1 dl mjölk
2 dl grädde
2 msk fiberhusk (finns på glutenfria hyllan i välsorterade mataffärer)
50 g smält smör
salt efter smak
Blanda allt i en skål och låt dra en stund. Stek sedan som vanligt, men använd gärna mycket smör! Pannkakorna ser väldigt tjocka ut i början, men sjunker sedan ihop på tallriken till mer normal tjocklek. Nästa gång gör jag dock minst dubbelsatts på dessa tydligen försvinnande goda pannkakorna. Jag säger tydligen med tanke på barnens reaktion för själv hann nämligen inte smaka en endaste liten bit...
Make Christmas Ornaments With Cookie Cutters and Salt Dough
10 timmar sedan
3 kommentarer:
Låter som nåt som ska testas, men jag skulle nog föredra bär och vispad grädde till. :-)
Citron och sirap är barnen eget val :-)
Wow!Detta måste jag testa!!Tack för tipset!!
Skicka en kommentar