fredag 18 januari 2008

Tack Ingvar!

Makena gillar Ikea. Varje gång hon och maken är där slås de av hur bra allt är på Ikea. Igår tog åter Makena, maken och tre av barnen sin tillflykt till detta smarta varuhus som tycks ha tänkt på allt. Bakgrunden till besöket var denna gång att familjen (läs föräldrarna) hade tröttnat på att vara i en kall och blåsig lekpark. Men de hade fortfarande en och en halv timma kvar att fylla med innehåll tills Boppo skulle sluta skolan. Vad göra? Åka till Ikea!

Alla var lite småhungriga så där, så besöket inleddes med varsin varmkorv. Tjugo kronor totalt för fyra personer! Vid ”varmkorvshaket” träffade Makena en trevlig bekant med dotter som också var där och åt ”billig lunch”. På den smala, men funktionella röda bänken satte vi oss alla för att inta våra korvar med bröd. Till höger satt en trevlig gammal tant (som också tyckte bänken var smal). Runt om stod ett häpnadsväckande stort antal kostymklädda herrar och åt korv och drack kaffe. Alla sorters människor tycker uppenbarligen om Ikea.

Nästa punkt på programmet var att lämna in barnen i barnhagen. Denna fantastiska plats som Makenas barn älskar att komma till. ”Mamma, kan vi inte åka och leka på Ikea?” brukar de säga. De älskar att leka på Nickis också, men lekhagen har den stora fördelen att den är gratis. Nonno och Jojjan vinkade glatt adjö och studsade in till det blå bollhavet. Bebisen sov i bärsjalen hos maken. Bekantens dotter skulle också in och leka.

Sen kunde Makena och hennes älskade make i lugn och ro vandra genom varuhuset och prata utan att bli avbrytna hundraelva gånger.(Ren skär lyx när man är fyrabarns familj!) Bara lugn härlig vuxensamvaro. Maken föreslog att vi skulle stanna i restaurangen för en fika. Makena tyckte det var ett ypperligt förslag. Vi slog oss ner vid ett litet bord med varsin kopp kaffe (ja, Makena kan faktiskt dricka kaffe vid speciella tillfällen) och chokladboll respektive chokladkaka. Även detta tjugo kronor totalt (vi hade ju familykort). Så underbart att bara sitta där med mannen i mitt liv och småprata om ditt och datt och titta på folk. För folk fanns det att titta på. Helt fullt en vanlig torsdagsförmiddag! Vilket ställe det är Ikea. Man kan äta och fika för nästan ingenting. Man kan lämna barnen på ett roligt lekställe helt gratis under tiden och man kan förståss handla en massa smarta saker till sitt hem om man vill det (vilket man alltid vill men inte alltid gör).

Alldeles för snabbt var det dock dags att bryta upp. Makena och maken fann sina glada sprudlande barn i full gång med lek innanför rutan till lekhagen. Jojjan var mamma och kompisen hennes bebis. Nonno satt gosigt nersjunken i filmhörnan. En liten stund senare satt vi alla fastspända i bilen. En hellyckad förmiddag var till ända. Tack Ingvar och tack Ikea!

6 kommentarer:

Frida sa...

Låter ju jättebra! Vi har alltför långt till Ikea tyvärr, annars skulle vi absolut titta in där oftare. Inte minst för att shoppa nya saker till hemmet. Jag är helt besatt av hemfixande just nu, men plånboken tillåter inte så mycket utsvävningar nu så jag får hålla tillgodo med att fixa till det som finns, klä om lampor och lite sånt. Men Ikea har ju väldans bra priser så där skulle jag nog ha råd att shoppa iaf lite nytt. Får försöka ta en tur dit och passa på att fika också. Trevlig helg!
/frida

Anonym sa...

Låter ju lysande.. Jag lär bli stammis där när jag fått mina fyra:)
kram madde

Ebba sa...

he he, vi är nog måååånga som utnyttjat IKEA till liknande saker. Mycket smart tänkt av herr Ingvar, då lockar han ju dit de mest köpstarka konsumentgruppen av alla (småbarnsföräldrar) och alla verkar ju vinna på det! :) När Eli var bebis så var ofta IKEA min tillflykt. Isak fick en chans att "sprudla av sig" och jag fick en lugn stund med en kopp kaffe och en föräldratidning. Eli sov ju för det mesta... ;-) Övervägde faktiskt att dra dit i dag, men kom på bättre tankar... *barnbidragsdag* = fullt på "lilla småland" som lekstället heter här... ;-)

smultron sa...

Jag väntar och väntar på att få komma till Ikea men utan körkort och med magsjuk make har det ännu inte blivit av. Våra barn vill dock hänga med runt i varuhuset så vi stannar inte där längre än nödvändigt. Trevlig helg!

Susanne sa...

Du skriver verkligen roligt och intressant kära fyrabarnsmoder! Det är sannerligen en konst att kunna underhålla läsarna med vanliga vardagshändelser!

Makena sa...

Åh tack Susanne!Nu blev jag glad :D
(Satt bra nu efter en ganska jobbig natt med hostande make, ammande bebis och klängig 3-åring ;))

Kram!