måndag 24 mars 2014

Jag borde ha ställt mig på min stol och jublat!

Mina döttrar är två riktigt kinkiga ena när det kommer till maten. Men idag lyckades jag av en tillfällighet med en Jack pot!

Jag hade inte hunnit planera och inhandla mat för denna vecka och började i eftermiddags riva runt i frysen på jakt efter nått att laga.

Hittade en påse med grytbitar, tog fram den och googlade just "grytbitar". Jag tog det översta receptet som var en enkel biffgryta. Bara koka grytbitarna i lite buljong, salt och peppar tillsammans med lök skuren i skivor i nån timme. Sen i med grädde och smaka av. Serverade med klyftpotatis och lite uppskurna grönsaker.

Och till min stora förvåning och stilla glädje -vart för häpen för att riktigt komma mig för att jubla - visade Lilla L tummen upp när hon smakat på köttet. Sen tog hon till och med om. Flera gånger. Och detsamma gjorde Jojjan! Jag borde faktiskt ha ställt mig på min stol och hoppat upp och ner. För detta händer aldrig. Jo, på fredagar då vi har tacos. Men till och med då kan det vata gnäll om nått.

Bara så där har vi alltså en sprillans ny rätt som kvalat in på blivande matschemat, som jag skrev om här En riktig favorit till och med! Bra måndag.

1 kommentar:

Ebba sa...

Det måste testas! Har en massa nötkött i frysen (vi köper från en gård i närheten) och ibland tar idéerna slut. Hade förövrigt en liknande upplevelse med mina barn i helgen! Gjorde pulled beef med massa chili bland annat och samtliga småkräsna barn som alltid gnäller på att det är för starkt slukade maten i ett nafs! Gjorde en något mer sockerfri variant också. :)