fredag 12 juni 2009

En liten bit mammalycka

Fyraåriga Jojjan kommer in till Makena som ligger och vilar. "Stör mig inte," säger Makena "jag måste få sova lite nu." "Men jag måste gosa med dig!" säger Jojjan och kryper ner bredvid Makena och ger henne en blöt puss mitt på mun. "Jag måste se dig varje dag!" fortsätter Jojjan och kramar Makena innerligt och klappar henne på kinden.

Sen ligger de så en liten stund. Tätt tillsammans under täcket och småpratar. Makena myser och tänker på hur stort det egentligen är att vara den viktigaste personen i ett barns liv. Ja visst är pappa också viktig, men just för tillfället är Jojjan i en s k mammig period och kan inte få nog av sin lilla mamma. "Jag är en ganska mysig tjej jag!" säger Jojjan tillslut och springer iväg för att se om Bolibompa börjat.

När Makena någon timme senare sitter och äter uppvärmda rester ropar Jojjan: "Fääärdig." "Vadå färdig?" frågar Makena yrvaket. "Jag har ju bajsat färdigt!" svarar Jojjan med självklar stämma. Makena går till badrummet och öppnar dörren. Där möts hon av en bar rumpa som står rakt upp i vädret redo för torkning. Makena torkar och tänker att det finns inget bättre i hela världen än att få vara just en mamma.

2 kommentarer:

BETSY sa...

Så härligt! :)

Inga-Lise sa...

OM det finns något finare och härligare än att vara mamma, så skulle det nog vara mormor.