måndag 6 april 2009

Utesäsongen är här!

"Utesäsongen är här!" läste Makena på IKEAs reklamblad för någon dag sedan. Så sant. Så sant.
Idag har de varit ute mest hela dagen. Makena inledde utelivet redan vid 8-tiden med en löprunda. Sen vid 9:30 ville pojkarna ut. Och skulle de ut så skulle såklart tjejerna (i synnerhet Lilla Buset) också ut! Makena höll ett öga genom fönstret och stökade samtidigt undan frukosten för att sedan göra den övriga skaran sällskap.

Sen kom de knappast aldrig in igen. Förmiddagsfikat intogs på den soliga altanen, liksom eftermiddagsmellisen. Lunch åts visserligen inne hos en granne, men kaffet efteråt serverades på grannens soliga altan. Resten av dagen har Makena sprungit lite ut och in och tvättat en tvätt, röjt undan lite här och där efter helgen. Lilla Buset har skrotat med, sovit middag och sådär medan pojkarna har varit ute konstant! Jojjan inte långt där ifrån."Visst är det kul att vara ute!" hörde hon Nonno säga till Boppo när de sent på eftermiddagen kom springande över gården. Musik i Makenas öron! De tumlade in när det vankades middag, men sen var de lika snabbt borta igen. Makena stoppade båda småtjejerna i badkaret och förberedde deras läggning. Klockan var över sju och pojkarna spelade fotboll ute på gräsmattan. "Bara ett mål till!" "Snääääälla!" ropade de när Makena meddelade att det var dax att komma in. Då hade de varit ute i över nio timmar.

Så småningom fick hon in även dem. De utfodrades med fil och musli och motades sedan in i duschen. Lortgrisarna. Tandborstning och läsning av bok och bibel, sedan kom faktiskt första gäspen. Nonno somnade som en klubbad säl och efter att ha fått läsa en stund i sin LasseMaja bok var även Boppo rätt nöjd med att få somna. De lär sova gott i natt efter all denna friska luft tänker Makena.

I dagarna ordnar en del gårdar betessläpp för allmänheten har hon hört. Korna får komma ut på grönbete efter den långa vintern. Makena tycks ha en egen liten hjord som är våryra och inte kan få nog av solen och utelivet. Nonno sa när de kommit in ikväll att de skulle smyga upp och gå ut igen mitt i natten. Det säger en del om hur mycket de njuter. Härliga ungar! Härliga vår!

2 kommentarer:

BETSY sa...

Å så härligt! Nio timmar, det var inte illa! :)
Vi var på betessläpp förra året - verkligen en upplevelse! Nästa år kanske man ska komma å kolla när ni släpper ut era kalvar på grönbete, låter minst lika spännande ;)
Ha det härligt i solen!!

smultron sa...

Tack för din kommentar inne hos mig. Den värmde :) Stor kram till dig!