tisdag 7 april 2009

Den röda vargen


Makena har börjat läsa en ny genre. Nämligen deckargenren. I tonåren läste hon en del Agatha Chritie, men sen har hon inte läst något alls i den vägen. Men så hände det sig som så att hon läste i en tidning om någon som rekommenderade Liza Marklund. Hon blev nyfiken och åkte till biblioteket och lånade en bok av henne. Det blev "Den röda vargen". Boken handlar om Annika som är journalist och två barnsmamma. Gift med Thomas. Ett mord sker på en journalist i Luleå och Annika hittar en koppling mellan mordet och ett attentat mot flygbasen F21 på sextiotalet. Hennes chef tror att hon är galen, men Annika vägrar släppa fallet. Det visar sig bli mer spännande och farligt än hon själv kunde ana. Samtidigt händer en hel del i hennes privata liv.

Boken kändes seg och svår att komma in i till en början. Ingen page turner direkt. Men den växer mer och mer och när Makena kommit nästan till mitten är hon riktigt fäst vid boken. Slutet är riktigt spännande. Så spännande att hon inte kunde släppa den förrän den var utläst trots att hon egentligen behövde sova. Språket är ganska grovt på sina håll, vilket Makena inte uppskattar. Men som helhet gillar hon den ändå. Den tog oväntade vändningar och Makena har helt klart fått mersmak. Enligt vissa är Den röda vargen en av Marklunds sämre böcker. Om så är fallet blir det ju bara mer intressant att läsa något mer av henne. Kanske Sprängaren? Hur som. Den röda vargen är helt klart en läsvärd bok som Makena kan rekommendera om man inte är allt för känslig för de grova partierna. Man gillar Annika och känner sympati för henne och hon känns levande. Och som mamma är det ett extra plus att hon verkar vara en riktigt go mamma när hon inte löser terrorfall.

Fyra Makenska stjärnor.

1 kommentar:

Ebba sa...

Kan rekommendera sprängaren, den är riktigt bra! :) Jag har dock inte läst röd varg så jag kan ju inte jämföra... Tänkte läsa Nobels testamente nu var det lider, ha bara två andra böcker att plöja först... ;) Om du gillar deckare så kan jag också rekommendera "det som tillhör mig" eller "Det som aldrig sker" av Anne Holt och uppföljaren "Presidentens val". Mycket spännande! Håller på med presidentens val nu... :)