lördag 18 april 2009

Twitter + Edit

Ja då har hon hakat på den nya trenden på nätet. Hon har reggat sig på Twitter och finner det utmanande och roligt att fatta sig kort. Ännu är det hela väldigt nytt, men hon gillar konceptet med att få små korta uttalanden från olika personer hon följer. Och har hon själv bara något litet att säga är ju Twitter att föredra framför ett helt blogginlägg. För de som inte själva orkar gå in på Twitter finns hennes senaste uppdateringar här till höger. Hon undar också om det finns fler av hennes läsare som börjat twittra (eller kvittra som det också tydligen heter)? Isåfall skulle hon bli glad av en kommentar angående det så hon får en möjlighet att kolla in kvittret.

Edit: Var och en av er borde verkligen överväga att gå med i Twitter! Allvarligt. Till och med Makenas make (som verkligen inte är någon nätmänniska) har gått med och är helt såld! Makena förstår att de flesta av er redan avfärdat detta som bara någon ytterligare nätnymodighet. Ni är redan med i Blogger, Facebook och kanske ett eller annat forum. Ni tänker: "Jag behöver inget mer". Men det är där ni har fel! Makena kan hålla med om att det vid första anblicken kan vara svårt att se poängen med Twitter. Men nu när hon själv har provat kan hon säga så här: Twitter är ett fenomenalt sätt att på ett enkelt och icke tidskrävande sätt hålla kontakten med nära och kära. Makena (som inte är med i Facebook) har förstått att det även på Facebook fungerar så att man skriver små korta meddelanden om vad man gör osv. Men där slutar också likheterna. Twitter kommer inte att göra anspråk på din tid genom tävlingar och allt möjligt annat trams. Det är också till skillnad från Facebook helt legitimt att "följa" vem man vill. Man behöver inte känna varandra över huvud taget. Man kan följa sin syster likväl som Joyce Meyer eller Gry Forsell. Man får små inblickar i deras vardag, kanske ett visdomord på vägen eller en länk till en intressant nyhet. Och att själv göra ett inlägg går på några sekunder om man så vill. Man får nämligen inte använda mer än 140 tecken, mellanrum inräknat. Ge det en chans i allafall! Makena skulle tycka det vore roligt om alla hon känner gick med i Twitter! Och nej. Hon har inte betalt för att säga det här. Hon tycker såhär på riktigt och kommer nu att hålla utkik efter er där inne.

6 kommentarer:

Ebba sa...

Kul!! :) Nu har jag skaffat en konto med. :-)

Makena sa...

Vi är upp to date du och jag! ;-)

Frida sa...

Å kära... ska kolla in det hela. Men jag finner det nog lite mer intressant att läsa dina långa inlägg, där dina tankar och formuleringar verkligen får tala och underhålla och beröra medan jag läser. Jag tackar för dina goa kommentarer på min blogg. Jag har tyvärr alldeles för mkt att göra nu med flytt och exjobb för att ens hinna titta mig i spegeln (det är förresten inget ovanligt annars heller). Snaaaaaart är vi i Insjön. Stort tack för dina motionsinlägg, du sporrar och inspirerar mig! Jag äääälskar att du rescenserar böcker! Kram!

Makena sa...

Åh du finns! :) Förstår att det är fullt upp och ont om datatid. Men kul att du tog dig tid att skriva en rad. Kul att jag inspirerar! :)

Handlarn i Spiken sa...

Twitter - det tycker jag verkar väldig hysterisk och stressat.
Men väldigt kul att följa - vår ledare Ulf twittrar också men jag tror att jag passar. Har fullt upp att få till bloggar.
Men man skall aldrig säga aldrig.

Makena sa...

Stressigt? Hysteriskt? Hur menar du nu? Man väljer ju själv hur ofta man uppdaterar och hur många man vill följa. Och angående bloggar...Twitter är ju det som händer emellan blogginläggen liksom ;-)

Btw, kan du inte hetsa Ann-Christin att börja? Vore så kul med lite fler mammor i min followlista! :)