måndag 3 mars 2008

Städa med stil!

Varje kväll innan Bolibompa ska Makenas tre stora barn städa lekrummet tillsammans. Det har inte alltid gått friktionsfritt om man uttrycker sig milt. Men genom åren har Makena och maken framhärdat och framhärdat och barnen har insett mer och mer att det här med rumsstädningen är här för att stanna. Protesterna har därför blivit färre och färre och allt mer halvhjärtade om de ens kommit. Till och med Jojjan har fattat galoppen. Hör och häpna!

Ikväll bestämmde sig den lilla barnaskaran för att städa med stil! När Makena gjorde dem alla uppmärksamma på att det började bli dax för städning stönade Boppo först lite grann. Men sedan ändrade han sig tvärt och började istället beordra ut uppgifter till sina syskon; "Du tar bilarna!", "Du tar kapplastavarna!" Nonno och Jojjan hängde genast på och började städa så lydigt. Efter en liten stund ropade Boppo att Makena skulle komma och titta. Makena kom till dörröppningen och fick sig då en härlig syn. Något av barnen (troligtvis Boppo) hade satt på en skiva. Och barnen städade, dansande till "Sudda, sudda, sudda, sudda bort din sura min...". På nolltid var rummet exemplariskt städat och barnen var mycket nöjda och glada. Så glada att de under de femtio minuter som återstod tills Bolibompa skulle börja, lekte alla tre ihop utan att ryka ihop en enda gång! De gjorde akrobatiska övningar på sitt nystädade leksakfria golv, körde skottkärra med varandra och lekte kurragömma. Jojjan fick vara med hela tiden och växte flera meter. Och Makena kände sig ovanligt glad över att vara mor till fyra underbara barn!

4 kommentarer:

Anonym sa...

åh, vad dom är duktiga! kram madde

Fru Gustafsson sa...

Det där med sonens dagliga städning av sitt rum är nåt jag måste ta tag i... Igen. Men nu blev jag inspirerad.

Lillasyster sa...

Vilka underbara barn du har Makena - blir alldeles varm i hjärtat =)

Makena sa...

Madde: Ja visst är dom!!

fru gustafsson: Vi har också tagit tag i det igen...och igen. Många gånger varit nära att kapitulera. Men trägen vinner. Och nu börjar det äntligen gå riktigt smärtfritt och på r utin här! :D

lillasyster: Åh tack! Nu blev jag varm i hjärtat! :)