tisdag 18 mars 2008

En välsignad studsmatta


De där stora studsmattorna som finns i var och varannan trädgård, dom är bra. Speciellt bra är det att Makenas grannar har en sådan matta! För några dagar sedan tog dessa grannar fram sin (läs vände på) studsmatta och gjorde den redo för årets hoppsäsong. Grannbarnen började genast hoppa och hoppa var eftermiddag.

Igår upptäckte så Makenas grabbar att mattan fått nytt liv. Det var nämligen så att de under eftermiddagen hade varit stojiga och rastlösa. Än skulle de använda soffkarmen som brottningsbom (eller vad det nu heter), än skulle de göra volter i samma soffa. Allt under höga rop och tjut. Tillslut fick Makena nog och beordrade samtliga springkunniga barn (ja de hade fått med sig Jojjan i dessa vilda lekar med) att gå ut! Mycket motvilligt lät de sig övertalas och gick ut. Efter bara en liten stund öppnades dörren och de undrade ivrigt om de fick gå över till grannarna och fråga om de fick hoppa på studsmattan? Visst fick de det. Makena höll lite koll genom fönstret och kunde konstatera att de fått grannflickorna att komma ut och nu var i full gång med hoppandet (under kontrollerade former).

En halvtimme senare kom Boppo in röd om kinderna och utbrast: "Oj, så kul vi har haft!" Nonno kom efter, men inte Jojjan. Hon satt kvar uppe på mattan i livligt samspråk med grannens 7-åriga flicka. (Denna kom sen och "lämnade tillbaka" lilla Jojjan så vuxet.)

Idag ville de ut och hoppa igen. Samma sak inträffade. De fick ut grannbarnen och sen var de igång igen. Även idag blev Jojjan kvar. Denna gång vallad av inte mindre än fyra större tjejer allt mellan 4 och 11 år.

Makena har misströstat endel de senaste veckorna, när vädret envisats med att visa sig från sin gråmulnaste sida. Och hon har undrat hur hennes livliga barn med all sin överskottsenergi ska överleva tills vädret blir lite snällare? Nu kan hon slappna av. Idag gick de alltså helt frivilligt ut och var ute länge och det i minsta sagt otrevligt väder. Helmulet och kall snålblåst! Tack vare grannarnas välsignade studsmatta kommer barnen att bli av med allt spring i benen även om vädret är kallt och oinbjudande. Och Makena slipper vara en tjatmamma som hindrar dem från "allt kul". Att Jojjan på köpet fått en hop stora tjejer som vill leka med henne varje dag är ju bara en fantastisk bonus som denna studsmatta fört med sig. Länge leve studsmattan!


6 kommentarer:

Schizomamman sa...

Det där känner jag igen!

Våra grannar har också en studsmatta och den är flitigt besökt av äldste sonen och hans kompisar. Så kul de har med grannbarnen trots väldig spännvidd i ålder:)

Grannarnas stora och små barn kommer hit vid dåligt väder och leker i vårt kuddrum.

Jag vill också ha en stor studsmatta för egen del att hoppa på. Jag tycker det är hur kul som helst!

Kram

VeronicaHatting sa...

Haha, åker ni förbi oss och har spring i benen så har vi en studsmatta som börjat användas allt mindre, trotts att de är så grymt roligt:) mina bröder kan säkert lära dem lite volter och sådant som de kan åka hem och skryta med för grannbarnen;) mm, är dock ingen jätteflitig bloggare än men tycker de är kul!

Fru Gustafsson sa...

Jag vill också ha en studsmatta. Säkert jättebra träning för en lite trött och hängig mammakropp...

rebecka sa...

Varsågod! vi kunde inte motstå, det var så du! Kul att du tyckte om det.

Ebba sa...

Även mina barn älskar dessa studsmattor! Vi har ju en egen, och här tjatas det om att den ska g´fram, men vi avvaktar ett tag till, är ju SNÖ här nu! Men sen så!! ;)

Makena sa...

schizomamman: Kuddrum! Där sa du nått! Ska nog försöka fixa ett kuddrum i nya huset (vi ska flytta!!!)jag också! Vet du var man får tag på kuddar på bästa sätt?

veronicahatting: Tack för inbjudan! Men jag kan meddela att mina killar redan kan göra volter. I sommras hoppade dem på ett ställe med två mattor bredvid varandra och gjorde volter från den ena mattan till den andra...till föräldrarnas stora förfäran ;)

fru gustafsson:
Jag med! :D

Rebecka: Blev rörd över att ni tänkte på lilla mig :)

ebba: Det KAN inte dröja länge till nu!