fredag 25 november 2011

Vilken ska bort?


Ikväll lekte vi den välkända leken: "Vilken ska bort?". Leken går, som ni säkert känner till, ut på att komma på vilket av fyra föremål som inte passar ihop med de andra. Brasse i "Fem myror är fler än fyra elefanter" är väldigt förtjust i just den här leken. Och det var mina barn med!

Vi turades om alla fem (jag och barnen alltså) att hämta fyra saker och bestämma hur tre av dem hörde ihop. De övriga fick gissa! Och jag måste säga att de är kluriga värre mina ungar. Allihopa hittade på så kluriga lösningar att vi andra gissade och gissade och gissade och bara ibland kunde vi komma på hur det skulle vara. Det var härligt att se med vilken iver de hängav sig åt denna lek och hur kreativa lösningar de hittade på. Till och med Lilla L (4) kunde hitta på så svåra saker att vi gick bet allihopa.

Detta var en lyckad fredagsysselsättning. Alla kunde vara med och även Nonno (9) som är lite svår och oftast inte gillar det alla andra gillar gick in i detta med liv och lust.

Och för att även ni mina fina (men fåordiga) bloggläsare ska få lite roligt, ska ni få gissa hur sakerna här ovan hör ihop och vilken som ska bort. Och kom ihåg att motivera varför!

Happy guesing och glad 1:a advents helg!

4 kommentarer:

Anonym sa...

skorna ska bort:de har man på sig
saxen ska bort:skorna värmer fötterna,skålen värmer maten,ljusen värmer rummet.
ljusen ska bort: de går upp i rök,när man använder dem,de andra sakerna finns kvar.
skålen ska bort:är bara av ett material,saxen är av stål och plast,skona av läder ,gummi och snöre, ljusen av stearin och veke.
hälsningar smarta farmor....

Ebba sa...

Saxen ska bort, för den är inte vit, vilket delandes sakerna är.

Anonym sa...

Sax, sko, skål börjar på S, därför ska LJUSET BORT!! :-)


Ann-Christin

Anonym sa...

Lisbeth: Haha vad många smarta svar! Dock var inget av dem rätt...

Ebba: Mm, så kunde det förstås varit, men icke denna gång!

Ann-Christin: Märks att du är av samma pedagogiska bakgrund som jag. Såklart var det som du trodde! :)

/makena