fredag 18 november 2011

Alternativt fredagsmys: Lägg ett pussel


Fredag igen och dax för kvällens alternativa fredagsmystips. I kväll är det bara jag och småtjejerna hemma, och efter tacos och bolibompamys bestämde vi oss för att lägga ett pussel tillsammans. Vi valde ett Nalle Puh pussel med tvåhundra bitar. Tvåhundra bitar kan låta mycket när det handlar om två barn på fyra respektive sex år. Men faktum är att det gick hur bra som helst att lägga detta tillsammans. Jag och sexåringen började med kanterna och fyraåringen riktade in sig på självaste Nalle Puh till en början. Sedan fortsatte hon med Nasse och sedan med tårtan. Vid det laget var vi sedan redo att föra samman hennes små grupper av sammansatta bitar med helheten. Vi jobbade sedan tillsammans och fyraåringen var faktiskt den som var ivrigast och lika glad varje gång hon hittade rätt plats för en bit.

Att lägga pussel är en perfekt familjesysselsättning! Alla kan vara med och det är härligt att bygga ihop något tillsammans. Man kan dessutom avbryta när som helst och fortsätta nästa gång man har lust. I alla fall om man inte har allt för små barn som bara river ner alla bitar. Men det stadiet har vi passerat här och ett pussel kan få ligga framme dag efter dag utan att det rivs. En milstolpe i en fyrbarnsfamilj.

Vårt pussel hann heller aldrig bli klart ikväll innan det var dax för de små töserna att gå till sängs. Men då finns det ju något mysigt att göra i morgon med. Har en känsla av att de två små morgonpigga kommer att bygga lite till på egen hand innan jag hinner stiga upp i morgon.

Trevlig helg!

Inga kommentarer: