torsdag 6 maj 2010

En oslagbar start


Att starta morgonen med Bibeln är verkligen så underbart. Jag stillar ner mig och lyssnar inåt, ger Gud en chans att beröra mig innan dagen rullar igång med allt möjligt annat som stjäl min uppmärksamhet. Tidigare har jag försökt följa olika typer av bibelplaner. Men det har blivit lite hattigt tycker jag. Ett extra störningsmoment bara att ta reda på vilka dagens kapitel är och bläddra fram och tillbaka. Inte helt lyckat för mig har jag nyligen insett.

Istället har jag nu börjat ägna mig åt en bok i taget. Började med Efesierbrevet. Gick sedan vidare med Galatierbrevet. Filipperbrevet står på tur och jag märker sådan skillnad i mina bibelläsningsstunder! Helt plötsligt går det så lätt. Jag får ut så mycket och blir inspirerad att läsa hänvisningar som aldrig förr. Bibeln har blivit som ny!

Så detta är dagens tips från mig till dig. Tänd ett ljus, häll upp te eller kaffe eller vad du nu gillar att dricka på morgonen och slå upp en bok i Bibeln och låt Gud beröra dig genom sitt Ord. Se där. En oslagbar start på din dag!

4 kommentarer:

Esil Agni sa...

Min erfarenhet också! Guds välsignelse!
Jag har lite svårt på morronen, men kl 9 går bra.

Att ha det gott sa...

Jag läser också bibeln varje morgon

Johanna sa...

HÄRLIGT! Bibeln är oslagbar! KRAM

Makena sa...

Esil Agni: Ja, alla kan ju inte vara morgon människor. Jag har tvingats bli det med mina morgonpigga barn ;-)

Att ha det gott: Visst är det härligt!? Och roligt med en ny besökare! Hjärtligt välkommen! :)

Johanna: Helt klart oslagbar! När kommer ni och hälsar på igen? Kram!