lördag 14 mars 2009

Träningsdagbok

Nu ska Makena komma i form igen har hon tänkt. Hon fick till slut tag på ett par fina moderna skidor och har sedan dess tagit ett par tre skidturer i veckan. I torsdags åkte hon 5 km och kände att hon hade mer att ge. Härlig känsla!

Idag var vädret dock inte fullt så skidvänligt. Snöblandat regn och plusgrader. Av erfarenhet vet hon att det resulterar i mycket trög skidåkning. Hon var dessutom ensam med de fyra barnen. Att bege sig till skidspåret var därför inte helt enkelt. Hon hade gett upp tanken på att träna den dagen. Men så somnade Lilla Buset och Jojjan var hos en kompis. Boppo höll på att baka en kladdkaka med Nonno som entusiastisk påhejare och Makena insåg att det nu öppnade sig en möjlighet till att smita en stund. Boppo intygade att han skulle klara av baket helt själv och var det något kunde han ju alltid ringa. Makena snörade på sig gympaskorna som legat i dvala sedan i höstas. Hon började gå i rask takt några minuter och gick sedan över till joggning. Planen var att börja mycket lugnt och bara jogga i några få minuter varvat med snabb gång. Men när hon joggade kände hon att det gick hur bra som helst. Hon blev inte alls trött, utan det kändes bara behagligt. Först efter 15 minuters joggande kände hon första impulsen att gå över till gång igen. Mycket härlig känsla! Hon blev så inspirerad att hon nu tänkte börja föra träningsdagbok här på bloggen för att hon själv och andra ska kunna följa utvecklingen. Att ha den på bloggen blir ju också en extra morot att faktiskt hålla fast vid sina ambitioner även när det känns motigt.

Så här kommer de första dagboksnoteringarna:

Torsdag 12:e Mars: Längdskidåkning: 2*2,5 km. Första rundan: 16 min 15 sek Andra: 15 min 23 sek. Totalt: 31 min 38 sek

Hon kände att styrkan i armar och ben ökat och hon orkade trycka på nästan hela tiden. Efter 5 km åkning hade hon fortfarande mer att ge, men var tvungen att avsluta träning pga familjeskäl. I bilen på väg hem från spåret kände hon sig glad och upprymd över att hon klarat av 5 kilometer för första gången och dessutom med lätthet. Hon kände sig inte så lite stolt!

Lördag 14:e Mars: Snabb gång: 5 min Lätt jogg: 15 minuter. Snabb gång: 1,5 min Lätt jogg: 2 min. Totalt: 23 min 30 sek. Där var hon tvungen att avsluta träningen då Boppo ringde och meddelade att Lilla Buset vaknat.

Passet kändes lättsamt och bra och hon blev förundrad över att det gick så bra att jogga. Skidrundorna måste ha haft effekt tänkte hon. Som nedvarvning hemma gjorde hon 10 tjejarmhävningr (sådana på knä ni vet) och sedan lite lätt stretching. Mersmak helt klart!

Fortsättning följer.

Och ja. Det gick bra med kladdkakebaket. När Makena kom in genom dörren var kakan precis klar och Nonno skulle till att sticka i den med gaffel för att kontrollera om den var färdig att tas ut. Nu väntar en mysig kväll med Tacopizza till middag och Kladdkaka till efterrätt. Familjen tänker bänka sig framför Wild Kids. De hejar på Lejonen! Trevlig helg!

2 kommentarer:

Ebba sa...

Låter kanonbra ju! heja dig!!! Själv har jag vart ute och joggat i dag ca 30 minuter (mördarbacken som vi kallar den börjar gå bättre och bättre) och sen 30 min styrketräning på det. :) Min äldsta son var inte riktigt lika entudiastisk över att passa sin syter dock, men jag tycker faktiskt att om man är 11 (nästan) så kan man se till en 4 åring i en halv timme. Så han fick helt enkelt finna sig i läget! När jag kom hem låg han och sov(!) och Engla lekte själv på rummet, brydde sig inte så mkt om vart Isse var... ;) Så det gick ju bra trostallt. I bland så får man ju helt enkelt bara bestämma sig för att träna och sen bara göra det! Så det blir av! ;)

BETSY sa...

Som småbarnsförälder får man ju helt enkelt ta de luckor som öppnar sig för att få träna lite...
Bra gjort! Kul att det kändes så bra med joggen! Å va roligt det låter med länmgdskidåkning! Här har vi tyvärr inte haft snö liggandes mer än ett par dagar åt gången i vinter... Får väl hoppas på nästa år :)
Ska blir roligt att följa din träning!!