torsdag 15 maj 2008

Liten knytskola

Lägg barnet i mitten av sjalen. Tyget ska gå från axlarna till knävecken.

Samla ihop tyget runt barnet så att sjalen nästan blir som en extra hud kring barnet.


Dra ihop så mycket som möjligt och samla båda ändarna i ena handen.Så här!Lyft nu upp barnet med hjälp av den andra armen, som vilar under barnets rygg och huvud.Svinga upp hela paketet på din axel.


Lägg barnet tillrätta på ryggen.
Nu ligger barnet på ryggen och de båda sjaländarna hänger fram över axeln.
Dra ut den ena änden som bilden visar......och dra sedan den andra över ditt huvud så att du får en ända över varje axel.


Så här! Här är kan man nu behöva "gumpa" ner barnet en liten bit om det sitter för högt.Så här ska det se ut bakifrån, tyg under rumpan, ner till knävecken.Sno nu sjaländarna inåt, så att tyget blir riktigt spännt över barnet.För de snodda sjaländarna bakåt och korsa dem under barnets rumpa.


För dem sedan in framför barnets ben och framåt igen.

Sä här! Nu är det bara att knyta en enkel dubbelknut på magen eller i sidan så är det klart!

Voila!

8 kommentarer:

Ebba sa...

Så STOR Liva blivit!! Och hon ser ju riktigt glad och nöjd ut där hon svingas upp och knyts fast på ryggen! :)

BETSY sa...

Det ser så läckert ut. Måste lära mig det! Killen får bli lite mer stabil först bara...
Tack för bra instruktioner :)

smultron sa...

Åh, jag blir bebissjuk!!! Hon är ju supergosig din tjej :)
Syns att du är ett proffs på det där du!

Inga-Lise sa...

Oj, vilken sötnos du kånkar på!!

Celia sa...

wow, tack för den. Måste nog sparas.

Anonym sa...

Jag läste ett gammalt inlägg av dig från förra året, där du skrev om att våga vägra BVC. Lyckades du med det utan att få några tråkiga följder..?

Själv blev jag soc-anmäld av min BVC-sköterska (jo det är sant!) för att jag vägrade släppa henne hem till mig på hembesök. Hon hade skrivit i anmälan att hon trodde att jag dolde någonting eftersom hon inte fick komma..!

Så fick två soctanter komma och kolla mitt hem i stället - dem kunde jag ju inte neka att släppa in, när de oanmält stod vid dörren tidigt en morgon...

Det här är många år sedan nu, men vreden sjuder upp i mig fortfarande när jag tänker på det.

Men det är bra ju fler som börjar vägra BVC, och kanske ha någon privat husläkare eller liknande att gå till i stället, när det verkligen är något. Ju fler som vågar vägra, desto omöjligare blir det ju för samhället att skicka Soc på alla..!

Ha det bra! :)

Makena sa...

ebba: ja hon har blivit riktigt stor nu vår goa tjej! Och visst älskar hon sina sjalar :)

betsy: Skönt att du tyckte det var bra instruktioner, de var ju till för dig. Du kanske kan träna på Elivara medans lillkillen växer till sig (även om jag började knyta upp Liva på ryggen när hon var 6 veckor...)Lycka till! Ser fram emot bildbevis på din blogg ;)

smultron: Vår supergoa Liva brukar ha den inverkan på folk :).

Inga-lise: Visst är hon underbar! :D

celia: Gör det!Tänk att jag kan lära dig, supermamman, något!

anonym: Jag är chockad! *hakan nere vid knäna* Vad är det för land vi bor i egentligen??? Förstår att du är upprörd!!

Jag har väl inte helt vägrat BVC dock. Jag avsa mig dock hembesöket. Hon sa inte så mkt om det, men hon vet ju å andra sidan sen innan vem jag är eftersom jag gått hos henne med storasyskon. Sen har jag bara varit där på läkarkontrollerna och någon enstaka vägning (vi har ingen egen våg). Så jag har inte fått några följder då...visste inte att man kunde få det! Frivilligt? Ja pyttsan!

Frida sa...

Hon är så söt din Liva!! Jag gillar också sjal, men har ingen långsjal (förutom mobyn, som Tyra växt ur). Kör mest mei tai, bärpåse och en kort vävd sjal. Blir sugen på att skaffa en lång. Vore skönt att kunna ha henne på ryggen. Mei tai är ju jättebra, men jag tycker inte att det är optimalt när man ska t.ex laga mat. Då vore det jättebra att kunna ha henne på ryggen. Iofs vet jag inte vad Tyra skulle tycka.. Hon bara går och går och går och är inte lika sugen på att bäras längre. Idag har hon gått en lång skogspromenad (mest på stigar, men ändå)! Otrolig! Men när hon är trött och myssugen gillar hon förstås att bäras än. Hmm kanske skulle skaffa en långsjal ändå.