fredag 6 augusti 2010

Mörkt, gott och så enkelt!

Hittade ett så superbra brödrecept hos Underbara Clara igår. Ett bröd som man bara rör ihop på några minuter och sedan ställer direkt in i ugnen. Har ni hört va! Var såklart tvungen att prova på direkten. Hade min getingstuckna 5-åring i knät när jag såg receptet och nu fick jag henne att äntligen glömma sin onda stuckna näsa när hon till sin lycka fick hälla i ingredienserna medan jag rörde. Hade inte riktigt rätt mjölsorter hemma, men jag tog vad huset förmådde. Blandade ihop 5 d fint rågmjöl, 1dl vetemjöl och 1 dl rågflingor. Sedan i med 1 tsk salt och 2 tsk bikarbonat samt 4 dl filmjölk. Därefter kan man smaksätta lite som man vill menade Clara och jag tog åter vad jag hade; en stor näve russin och en eller ett par msk honung. På ett litet kick hade jag en kletig deg som jag hällde över i en rapsoljesmord form. Strödde slutligen över rikligt med solroskärnor och linfrön och så in i ugnen på 175 grader i en timme. Klart!

Blev jättegott och mustigt! Nästa gång ska jag prova med dinkel och kanske lite kruskakli och se till att jag har lite torkad frukt hemma att smaksätta med. Mumma! Ni måste bara prova. Alla klarar detta!

Och getingstuckna hjälpredan då? Jo, efter brödbaket sprang hon glatt ut och lekte igen och allt var åter frid och fröjd.


1 kommentar:

Cayenne sa...

Det låter gott. Ska komma ihåg att testa en dag.

titta gärna in till mig blogg
http://hoscayenne.blogspot.com/