fredag 25 september 2009

Tacksamhet vid diskbänken

Stod igår och diskade efter middagen. Tallrik efter tallrik sköljde jag av för att sedan stoppa i diskmaskinen. Jag tänkte: "Men tar de då aldrig slut dessa eläniga tallrikar!" Men då slog det mig med ens, att jag i stället borde glädjas över att jag har så mycket disk att diska! Tänk om jag efter middagen stått och sköljt endast en ensam tallrik? Det hade gått fort och lätt. Javisst! Men det skulle också betytt att jag var ensam, utan en hel familj som älskar och behöver mig. Tänkte på hur många ensamma därute som skulle ge vad som helst för att få byta med mig. Frustrationen vände till tacksamhet över hur rik jag är! Disken blev snart klar och kändes med ens inte så betungande längre.

9 kommentarer:

Sjöléns sa...

Helt rätt!!! Vi måste välja att se det positiva, det tänker jag på många gånger här i Indien. Hoppas att alla i familjen mår bra och din pappa likaså...

Kramar Stina

Anonym sa...

Jag önskar också en stor disk. Men i brist på 5-tallrikar-disk-principen har jag istället samlat på mig ett tjog löparskor. Väger det upp en diskho? Jag vet inte.
/Löpeld

Lovisa Hägerlund sa...

Sån underbar inställning! I like it!

Frida sa...

my hero!

Johanna sa...

BRA där!! Skall lära mig av dig... Like you a lot :)
Se på min blogg... är det ok att jag "lämnar ut" ditt namn?
Ha en underbar dag! Ses i kyrkan kanske? :)
KRAM

smultron sa...

Så tänker jag när jag viker tvätt :)

Johanna sa...

Misstänkte det där med namnet! Har ändrat nu :)
Jaaaa! Kommer du ikväll, vad roligt! Då ses vi där :D
Ha en bra dag tills dess!

En mormor sa...

Stor disk. Stor tvätt. Hallen full med skor o kängor! Ständigt ljud - ibland oljud. Allt går över. Gläd dig nu! "Barnbarn är livets efterrätt" sägs det, men jag säger: ät efterrätt redan nu. Njut! Trötthet går också över. /I-L

Makena sa...

Stina: Ja den inställningen är nog helt nödvändig i Indien kan jag tänka mig. Tycker du är så stark! Märks mellan raderna när du skriver att det är rätt så tufft många gånger, men du låter ändå possitiv. Starkt! Med pappa är det så där. Upp och ner. Mest ner tyvärr. Svårt.

Kram!

Löpeld: Så kul att du lämnade en kommentar!! :) Om löparskorna väger upp diskhon? Det är nog olika från person. Men du kan ju få både och!

Lovisa: :)

Frida: Känns bra att nån tycker så. Känner mig ju oftast långt ifrån en hjälte...kram.

Johanna: Vi sågs ju inte där och inte kunde jag komma igår heller. Men, men. Vi jobbar på det.

Kram!

Smultron: Hihi. jag tänkte allt på tvätten jag med. Den är ju ännu värre än disken...blir galen ibland ;-)

I-L: Blir lika glad varje gång du lämnar en rad! Din visdom betyder så mycket! Och du har sådan värme i dina ord! :)Jag försöker njuta så mkt det går, men inte är det alltid lätt inte när man bara ser arbete var man tittar. Tack för att du påminde mig!