tisdag 29 april 2008

Lycka är att hänga tvätt!


Idag när Makena skulle slänga in den blöta tvätten i torktummlaren, slog det henne att det ju faktiskt var torkväder ute! Hon hämtade en korg och bar för första gången i år ut tvätten till linorna i trädgården. Klädnyporna satt visst kvar sen i fjol, så det var bara att sätta igång att i godan ro hänga upp plagg efter plagg. Mycket rofyllt är det, att stå där i solen omgiven av fågelsång, påskliljor och vårens första grönska och hänga tvätt.


Nu ikväll var det så dax att ta in tvätten igen. Bebisen som satt uppknyten på ryggen fick följa med ut i försommarkvällen. När Makena så stod där i kvällssolen och tog ner och vek barntröjor, strumpor och lakan, kände hon en slags uråldrig gemenskap med alla kvinnor som genom tiderna stått precis så; Arbetande, med ett barn på ryggen. Och hon stannade upp för ett ögonblick och kunde för sin inre syn se kvinnor från alla länder och kulturer arbeta tillsammans med henne. Hon tog ner de sista plaggen, tog en korg i varje hand och gick mot huset. Och hon kände lycka.
ps: Makena mår bättre nu. Visserligen har hon fortfarande bihåleinflamation (är under behandling efter tips från Frida), men Bebisen sover bättre och Makenas ork och livsgnista är påväg tillbaka! ds

6 kommentarer:

Fembarnsmamma och student sa...

Hej! Hittade hit från ebba. vad härligt du skriver! Känner igen den där "kvinnoriallatider" känslan! / maria www.mariasdagbok.blogspot.com

smultron sa...

Jag känner igen mig, även om jag inte har en trädgård att hänga tvätt i, men ändå!

Härligt att du mår bättre nu :) Bihåleinflammation är jobbigt!

Ebba sa...

Skönt att höra att du är på bättringsvägen! Och hänga tvätt, eller bara vara eller rensa ogräs, våren får en verkligen att "blomma upp". :-)

Celia sa...

Skön känsla. Skönt också att du håller på att få hälsan tillbaka. Allt går alltid l'ttare när solen skiner och värmen kommer.

Frida sa...

Vad skönt att höra att det har vänt! Här är vi snuviga. Pollen eller förkylning? Ingen aning, det är lika jobbigt var det än är och inte kan jag använda mina pollentabletter eftersom jag ammar... Men det är ljuvligt ute! Jag älskar våren. Inget är så härligt som träd och buskar som spricker ut i jubel (läs: blir gröna) och gräsmattor som börjar skifta i intensivt grööönt. Ha det så gott!

Makena sa...

Fembarnsmamma: Tack! :)Kul att du känner igen dig. Och välkommen till min blogg! Jag har faktiskt varit inne och kikat hos dig några gånger med ;).

smultron: Fascinerande att även du känner igen dig! För mig var det faktiskt första gången jag fick den där känslan...och ja, det är så skönt att må bättre, även om det inte är riktigt bra än.

ebba: Det får vara hur fint väder som helst, men rensa ogräs kan jag ändå inte finna någon glädje i...tyvärr ;)

celia: Ja solen och värmen hjälper MYCKET! :D

frida: Usch! Har du pollenallergi!? Jag har alltid tyckt så synd om er. Att något så härligt som våren ska få förstöras av en eländig allergi. Skönt att höra att du verkar vara vid gott mod trots allt.