tisdag 15 april 2014

Vilken frihet!


Jag har sagt det förut och säger det nu igen: jag har världens bästa jobb! Idag är det friheten i mitt jobb jag tänker på. För hur fantastiskt är det inte att kunna titta ut genom fönstret och konstatera att det är soligt idag. Sen höra ett av sina barn fråga om vi inte kan åka till Lafsen? Och efter ett ögonblicks funderande konstatera att det kan vi ju göra. Sedan genast ta fram en ryggsäck och fylla den med vatten, korv, frukt och det som hör till. Gå ut i vedförrådet och hämta en kasse ved. Fylla bilen med alla barnen och bara dra!

Helt underbart fantastiskt är det! På vägen genom skogen mot sjön sen, springer barnen ystra och plockar vitsippor, blåsippor och tussilago. Intill vägen porlar och forsar det och bofinkarna lovsjunger. Framme vid sjön börjar barnen genast leka med en underbar intensitet. Skor och sockor åker av och allt är vatten, sand och glädje. Själv plockar jag fram veden och får liv i en brasa till korvgrillningen lite senare. Solen strålar och kastar kaskader av diamantglitter på vattnet! På gräsmattan trippar årets första sädesärla, i luften ljuder fågelkvitter och klingande barnskratt.


Snart kan inte min dotter och hennes kompis inte hålla sig längre. Alla kläder åker av och badkläder åker på. Och innan jag vet ordet av är de i vattnet och badar! Vinden blåser kallt och vattnet är isande. Men inte hindrar det dem! Årets första dopp ett faktum och jag bara skakar på huvudet, men tycker de är så härliga. Tänk att vara ett barn och utan betänkligheter bada i April. Och njuta av det!


Ja, jag älskar denna friheten med mitt jobb! Om det ens kan få kallas jobb att vara vid en sjö i skogen och ha det så underbart som jag haft det idag? Men tydligen är detta ett jobb och det är det som gör det till det bästa som går att få tag på!

1 kommentar:

Ebba sa...

Oh my! Bada i april?! De är allt bra lite galna! Men det ser i alla fall härligt ut! Det som fascinerar mig är att de faktiskt hade badkläder med? 😊