måndag 13 september 2010

Gubben höst


Hösten är här och med den alla härliga färger och inspiration för höstiga teman. Med dagbarnen ska jag b la sjunga "Gubben Höst" och då ville jag ha en Gubben Höst att ha med på sångsamlingen. När jag rotade på vinden igår hittade jag en gammal stickad docka som jag gjorde i 6:an. Perfekt början! Dockan fick en mossgrön luva av garn, målarpallet, pensel samt några höstiga löv och så var Gubben höst född! Målarpaletten har jag gjort av en bit vit plastlock, färgat papper och lite ståltråd. Klippte ut en lagom stor platsbit och limmade fast små cirklar av papper i olika färger. Sedan gjorde jag ett handtag av ståltråd. Trädde ståltråden igenom gubbens hand innan jag fäste den i färgpaletten. I andra handen fäste jag på samma sätt en liten pensel. Ska bli kul att ta med honom på vår gemensamma träff imorgon!

Gubben höst tänk nu målar han
björken i gult
och med regnmoln intvålar han
hela skyn så fult

Ner ur grenarna skakar han
äpplen med hast
Hela sommaren makar han
undan med sin kvast

I vår hage spatserar han
och plockar blad
och små svampar planterar han
på sin promenad.

5 kommentarer:

Esil Agni sa...

TOPPEN! Tänk att du hade sparat gubben som du gjorde i 6:an! Man SKA INTE SLÄNGA ALLT!

Ebba sa...

Träffade Monica Walfridsson i går, ni hade tydligen jobbat i hop på konferensen. Kul! :-)

Anonym sa...

Oj, vad du orkar engagera dig! Jag har fullt sjå att hålla tvätthögarna nere känns det som... Men det klart, när man även har dagbarn att sysselsätta stiger ambitionen något, tror bestämt de fick gegga mer med fingerfärg mm när mina dagbarn var med.
Nä, får nog bli mer av färg och klegg, dock efter valet. Nu är fokus på att få barnen att förstå Sveriges parlamentariska välsystem!:)
(Citat Emmelina:"Jag vill att dom ska vinna som inte vill att barnen ska gå på dagis hela tiden!")

Hoppas ni har det bra! Kämpa på, du verkar göra ett fantastiskt jobb!
Kram Lotta Willén

rebecca sa...

oh va mysigt med höst. Vi saknar höst här....=(
hälsa hela familjen fån boströms.

Makena sa...

Inga-Lise: Nä den kom till nytta! Men Branen har också haft den att leka med tidigre, han har hetat "Nonno" och Kaleb lät mig motvilligt ta honom till Gubben Höst istället...

Ebba: Japp! Hon var trevlig :)

Lotta: Åh hej! Vad kul att få några rader från dig!! Och ja, man blir mer inspirerad när man arbetar med dagbarnen, har planeringsdagar och har gemensamma träffar. Jag älskar ju pedagogik, så när jag inspirationen kommer farande går jag ej att stoppa ;) Men visst. Tvätthögen mm får betala för det ibland...Man kan inte hinna allt. Kram på er hela familjen!

Rebecca: Hej! Kul att höra från dig med. Ser er ju lite på fb också. Ni verkar trivas vad jag förstått eller? Och visst är det härligt med höst! Jag njuter! :)Kram!