måndag 4 maj 2009

Vitsippa, vitsippa
I lördags gick familjen igenom en skog för att på andra sidanLägg till bild komma fram till en skogssjö för picknick (och bad för vissa.) Skogsvägen kantades av vitsippor. Det var alldeles vitt! Solen sken och en bit in i skogen rann en liten bäck. Så underbart vackert. Nonno började inspirerat att sjunga på en vårsång som Makena ofta trallar på så här års. "Vitsippa, vitsippa, vitsippa vitsippa, åh vad fin du är..." Han sjöng om och om igen och så plötsligt slog det honom att texten ju passade ännu mer perfekt..."är så glad för sol och vatten, nu är våren här." Och då började han sjunga med än större inlevelse i det han pekade på solen, bäcken och vitsipporna med hela handen, rytmiskt i takt till sången och han var alldeles salig! Ja han blev nästan euforisk där i skogen! Det var en fröjd att höra denna lyckliga sång hela vägen fram till sjön. Här kan vi snacka vårkänslor bigtime!

Väl framme vid sjön fick de så också ett par härliga timmar. Alla barnen badade av hjärtats lust. Nonno byggde kanaler, Lilla Buset blötte ner alla kläder och grävde med sanden och vattnet och Boppo spelade fotboll med pappa. Makena satt på en träbänk vid vattnet och lyssnade på Jojjan som höll låda och åt godis. Det åts korv med bröd (kall dock eftersom tändstickorna glömts), chips och chokladmuffins. En alldeles underbar eftermiddag hade de. På vägen tillbaka plockade både Boppo och Nonno nävarna fulla med vitsippor. Lilla Buset åkte på pappas axlar och sjöng lyckligt. Och det fanns inget ytterligare att önska.

Tussi, tussi, tussi, tussi, tussilago
åh vad fin du är
Tussi, tussi, tussi, tussi, tusssilago
nu är våren här

Krokus växer i rabatten
åh vad fin du är
Är så glad för sol och vatten
nu är våren här

Vitsippa, vitsippa, vitsippa, vitsippa
åh vad fin du är
Vitsippa, vitssippa, vitsippa, vitsippa
nu är våren här

8 kommentarer:

Ebba sa...

Vilket härligt inlägg!! Vår vår härliga vår!!!! :-)

Sandra sa...

Vad härligt det låter! Av någon anledning tänkte jag på dig idag och gick in här- det känns som det var evigheter sedan

Makena sa...

Ebba: :D

Sandra: Åh vad kul att höra från DIG! :) Ja, det är en evighets sen. Är nästan aldrig på SB numer och då blir det ju inte att vi "ses". Hoppas det är bra med dig och de dina!

Kram!

Allt o Inget Med Jeanette sa...

Just nu har vi nån host o feber bacill, men när vi e piggare kom o fika nåndag. Vill ju inte moffa i mig allt själv ;)

Vilken underbar kommentar om att bara få måla o måla hela tiden!!Haha! Ella vill också få läxor o lära sig läsa :)

Borta vid pulkabacken till höger om stigen in i skogen finns massor av Gullvivor! Tips till Jojjan! :)

Kram Jeanette

smultron sa...

Det var ett inlägg som gav vårkänsla! :)

Frida sa...

Hääääärligt, Makena! Stor kram från oss som inte har internet! Men nytt hus!

Anonym sa...

免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室

Anonym sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色