onsdag 20 juni 2007

Tusen tack Bolibompa!

Nu tror ni kanske att det precis varit allmänt eftermiddagskaos med trötta och griniga barn här? Och att undertecknad nu när Bolibompatimmen är slagen, äntligen ser sin chans att pusta ut lite? Medger att så varit fallet ett x antal eftemiddagar i denna familj. Särskilt frekvent förekommande när pappan jobbat kväll och mamman varit trött och allmänt gravidpåverkad...Men så icke idag! Faktiskt så har barnen inte kommit på att det är Bolibompa än (kl 18:16), utan leker harmoniskt var och en med sitt (Boppo tränar inför sin kommande fotbollsproffskarriär som vanligt).

Nej, min tacksamhet gentemot detta välkända barnprogram beror idag på det aktivitets tips vi fick i gårdagens "Sommar tips"! För er som inte vet vad jag pratar om, visade Hina och Maija (från Bolibompa) där på ett inspirerande sätt hur man kan bygga en rolig hinderbana i trädgården och sen ta tid på varandra. Detta passade mina grabbar som handen i handsken! Genast när de såg inslaget, sa de att de skulle ut direkt efter frukost nästa dag och sätta igång! Av olika anledningar blev det dock inte läge för hinderbanor förrän efter lunchen. Men då satte de igång med liv och lust! Boppo och Nonno hämtade alla möjliga saker de kunde hitta på vår tomt och i vårt så kallade kallgarage (som mer liknar en soptipp efter en viss norrmans framfart, men det är en annan historia). Vad sägs om : Ett par bältesplintar från bilen, lillasysters trehjuling, en vinglig torkställning, två plastiga trädgårdsstolar, en fotboll, en Icakorg (fråga inte hur den kom hit) och andra intressanta prylar? Dessa pojkar såg plötsligt ett hinder i allt! Tisslande och tasslande satte de sen upp banan steg för steg och skulle emellanåt förevisa för varandra hur man skulle ta sig förbi de olika hindren (mamma fick INTE tjuvkika då!). Sen var det äntligen tävlingsdax! Mamma försågs med sin mobil (som har tidtagarur) och fick flytta sin solstol till första parkett. Som domare och enda publik hade denna vansinnigt rolig åt hela spektaklet och skrattade så att bebisen i magen måste ha börjat undra vad som nu hade drabbat dess annars så stilla vrå. För jag kan försäkra att de tävlande såg hemskt roliga ut där de tog sig igenom hindren ett efter ett. Boppo målinriktat och smidigt, Nonno med sin mer drömmande, snubbliga stil. När de skulle ta sig igenom armstöden på stolarna var det lika roligt varje gång. Där missade ni allt nått! Inte helt oväntat tog Boppo genomgående hem de bästa tiderna, men Nonno surade inte för det! Han började då istället ta sig igenom banan med stil! Sjungande och showande dansade han sig igenom banan och konstigt nog blev också tiderna bättre då. När de sprungit så att de rimligtvis borde vara helt färdiga i den gassande solen trodde jag förståss att de hade fått nog. Men inte då! Då visade det sig att banan kunde användas på mer än ett vis och Boppo provade sätt efter sätt för att få så bra tid som möjligt!

Så här roligt har mina pojkar inte haft på ett bra tag här hemma på vår kompisfattiga gata! Bor man på landet får man nämligen vara glad om det finns andra barn över huvud taget att leka med. Syskon i all ära, men särskillt Boppo blir ofta uttråkad här, där de närmsta grannbarnen är "dumma tjejer" och de andra husen inte kan erbjuda bättre sällskap än bråkiga 3-åringar. (Nonno brukar dock dagligen stå ut med en av dessa bråkiga 3-åringar i brist på annat). Som ni kan förstå kan därför speciellt eftermiddagarna ibland vara svåra att fylla med stimmulerande aktiviteter. Visst är pojkarna duktiga på att leka ihop och hitta på kreativa saker att göra. Men det blir ändå lite tråkigt i längden många gånger, att bara leka med brorsan (som inte alltid vill samma) och ha en liten toka som bara måste köra sin dockvagn mitt över "straffområdet", "racerbanan" eller vad nu vardagsrumsgolvet för tillfället föreställer.

Så när det kommer sådana här nya idèer till långa sommarlovsdagar på hemmaplan, är det mer än välkommet! Att bygga hinderbana visade sig ju innebära såväl kretivt tänkande, samarbetsträning och frisk luft som varierad rörelse och en hel drös goda skratt! Att detta också höll två enegiknippen till killar sysselsatta mer eller mindre hela eftermiddagen gör ju inte saken sämre precis! Många gånger har man muttrat över TV-licensens berättigande, men idag känner jag att jag fått rejäl valuta för pengarna! Kommer det sen längre fram att levereras fler sådana här genialiska Sommar tips, lär SVT ligga rejält på plussidan ett bra tag framöver för min del!

Ps: De två pojkarna somnade ovanligt snabbt i sina sängar ikväll! Ds

3 kommentarer:

Ebba sa...

Men nu är det väl dags att uppdatera bloggen va? Det är ju stiltje på flera bloggar jag läser nu!! *surar*/Ebba

Makena sa...

Är det semester så är det! *NJUTER* ;-)

Ebba sa...

Kolla in väskan jag stickat på min blogg! En bit ner... Och som sagt, Uppdatera!! Sen är det visst en födelsedag eller två som du glömt... >:-I //Ebba ;-)