tisdag 18 oktober 2011

Pippi Långstrump i kläder av löv!


Vi håller på att skapa ett naturalfabet jag och dagbarnen, allteftersom vi går igenom de olika bokstäverna. Just nu fokuserar vi på bokstaven P på olika sätt. Idag gjorde vi så  alfabetskortet för P, och vad passar väl bättre än Pippi på P-kortet?! Eftersom bilderna på korten ska göras helt av material vi hittar ute i naturen, blev det en Pippi Långstrump i kläder av löv och i skor av små pinnar från eklöv. Vi valde ut lämpliga löv tillsammans och så ritade jag sedan formerna till huvud, hår, klänning, ärmar och ben. Bitarna klipptes sedan ut och limmades ihop till Pippi som ni kan se. Vi är väldigt nöjda med resultatet kan jag säga!

Senare fick barnen fortsätta att pyssla med löv på detta sätt. De klippte ut delar från olika löv och limmade ihop dem till figurer på ett papper. Det blev både drakar och pojkar och fantasifulla mönster. Löv går utmärkt att klippa i och pyssla med på detta sätt. Ett roligt och alldeles gratis pysselmaterial man har utanför dörren.

2 kommentarer:

Förskoleburken sa...

Å, vad roligt, jättebra idé! Tack för tipset om att klippa i löven, oftast är man ju så fast vid att behålla dem hela!! :) Maria

Charlotta sa...

Varsågod, den är bra. Jag tror nog att den finns att hyra./Charlotta Andersson