onsdag 12 oktober 2011

Energiboosta tre gånger om dan!

Känner mig fortfarande som en väldigt oinspirerad bloggare, men jag vill i alla fall kika in och ge er ett tips för mer energi. Mitt heta tips går ut på att få upp pulsen under ca tio minuter, tre gånger under dagen.

Jag testade nämligen detta idag och jag kom på det helt själv. Först på morgonen stack jag ut och skuttade runt i trädgården (eftersom vi fortfarande hyr ett sekelskifteshus med enorm trädgård går det mycket bra att motionera i denna) under knappt tio minuter. Indianhopp, småjogg och snabb gång varvat. Fick upp pulsen och blev rejält varm.

Sedan på förmiddagen var jag ute med dagbarnen i en fårhage här intill. Då passade jag på igen och skuttade runt under ca 10 minuter; småjogg, upp och ner på stenar, balansgång på liggande trädstammar och snabb gång. Fick åter upp pulsen och blev varm. Så varm att jag fick ta av jackan ett tag, trots att vi haft nollgradigt idag.

Sen på eftermiddagen var vi ute igen och då körde jag ett liknande race i fårhagen (ja fårhagen är vår nya favoritplats) medan barnen lekte. Denna gång körde jag en eller ett par intervaller mellan några träd också. Japp. Puls upp! Sen när dagbarnen gått hem hoppade jag på cykeln och lämnade tillbaka ett par filmer. Lite extra bonusträning där.

Och vad har jag nu fått ut av detta? Jo, trots att jag var zobietrött imorse pga att jag la mig för sent, fick morgonskuttanet i trädgården upp min energinivå till riktigt normal. Som om jag fått en riktigt ordentlig nattsömn! Sedan har energin legat jämn under dagen och jag har känt mig glad och positiv. Härlig känsla!

Eldprovet kom så i eftermiddag. Framåt halv fyra sådär brukar jag känna att jag riktigt sjunker. Är ofta supertrött och seg. Ingen bra status när man då förväntas laga mat och hjälpa barnen med läxorna. Men idag var det stor skillnad! Jag möttes efter cykelturen av en son som skulle göra matteläxan (veckans stora utmaning!) och dessutom ett gäng syskon som var lite allmänt bråkiga. Samtidigt måste jag då också börja med middagen, eftersom klockan närmade sig fem. Men allt detta klarade jag att reda ut! Och jag kände mig klar och alert i hjärnan hela tiden! Kände mig faktiskt riktigt förundrad över hur väl jag klarade av allt.

Så detta är dagens energitips från mig; ut och få upp pulsen tre gånger under din dag och du kommer märka stor skillnad i din vardag! Tio minuter i taget har alla tid med.

Nu ska jag lägga barn. Och vet ni. Energin räcker för det också! Hurra!

1 kommentar:

Allt o Inget Med Jeanette sa...

Instämmer helt!!!

En prommis eller joggingrundan ger mer energi hela dagen.
Speciellt där vid racet runt 4 snåret!!!

Du är världens bästa dagmamma förresten. Bara så du vet!!!

Kraaamar!!!