torsdag 18 mars 2010

Måla regnbåge


Idag på förmiddagen var jag och dagbarnen på en teaterföreställning. Det var en enmans show och killen både trollade, spelade på fyra instrument samtidigt, buktalade med papegoja, bytte kostym och ridå och mer därtill. Hela föreställningen handlade om en färd till "Regnbågslandet". Väl framme (efter att barnen både fått cykla, åka flygplan, åka tåg mm) fick vi träffa "Regnbågs Rut" som sjöng, dansade omkull micken och såg rolig ut. Mer eller mindre hela tiden tjöt alla barnen av skratt och fick på samma gång lära sig om regnbågen och hur man blandar till dess färger. I slutkläms sången rundades det hela av med att lika mycket som regnbågen behöver alla sina färger, behöver vi alla varandra! Härligt färgstark, lärorik och omväxlande föreställning denna grå förmiddag i mars.

Nu på eftermiddagen målade vi så egna regnbågar. Barnen fick vita papper och sen en liten klick färg i taget. Vi började med gul som solen precis som i föreställningen. Sedan blå. Sen fick de en röd och en vit klick att blanda ihop och se vad det skulle bli för färg. Fler färgflaskor behövde vi inte. För i teatern hade vi ju fått lära oss att resten kan man blanda ihop. Så i tur och ordning fick de nu två klickar av blå/gul, röd/gul och slutligen blå/röd. Så härligt att höra barnen utropa: "Det blev grönt!""Oj, det blev orange!" och glatt måla ytterligare en färg i sin regnbåge.

Slutresultatet blev fin fina regnbågstavlor. Ett litet minne från teaterföreställningen att ta hem. Och lite lättare att komma ihåg vad man varit med om så man kan berätta för mamma och pappa! :)

4 kommentarer:

Frida sa...

Alltså, du är ju fantastisk. Du är en inspirationskälla för mig!!!! kramar

Sjöléns sa...

Var det på storvreta bibliotek? Finns mycket mysigt att se fram mot hemma, snart kommer vi!

/Stina

makena sa...

Nej, det var inne i stan på Karl Johans gårdarna (ligger nära Svartbäckens vårdcentral). Ni är sååå välkomna hem! Då kan vi ses i nån lekpark och ha med fika och ha det gott i solen medan barnen leker. Eller vad säger du? Kram!

makena sa...

Tack Frida! Du är alltid så uppmuntrande! :) Kram!