torsdag 29 november 2007

Det glittrar

Tre av Makenas små underbara änglar har den senaste tiden fastnat för att måla med hobbyfärg. Utbudet av färger är dock starkt begrännsat, då de flesta färger som Makena hade i sina gömmor torkat för längesen. Men en färg, glitterguld, hade till barnens stora lycka inte torkat. Och med denna har de målat så att det står härliga till. Över hälften av träklossarna skiftar numera i guld, liksom alla målarunderläggen. Guldkladdiga små fingrar har sedan också vandrat runt i huset och satt sina spår lite här och där. Både bord och stolar glittrar. Och den svarta snurrfotöljen har plötsligt fått nytt skimmrande liv.

Alla kan vi behöva lite glitter och guldkant på vår vardag ibland. I synnerhet i mörkaste november när allt lätt känns grått och kallt. Att stänka lite glitter på sin dag behöver inte vara svårt. Det kan räcka med att stänga av TV:n och istället tända några ljus och se varadra. Eller stanna upp från alla sina vuxenmåsten och istället se barnen och stämma in i deras skämt. Barnens leenden och glittrande ögon kan då ge familjemiddagen en annan ton. Så mycket bättre att skratta ihop än att tjata om att även småfolk ska sitta stilla på sin stol.

Tänk om vi kunde stänka lite glitter på varandra överallt där vi möts. Och låta glittret spridas runt precis som guldglitterfärgen gjort i vårt hus. Avtrycket från en komplimang, ett vänligt ord eller ett enkelt leende stannar länge kvar när vi själva har gått vidare. Precis som glitterfärgen här fortfarande finns kvar till och med på en liten bebispanna. Makena skulle vilja bli bättre på att sprida guld. Och hon hoppas att hon idag lärt sig något av sina älskade glitterspridande barn.

1 kommentar:

Anonym sa...

det var vackra och viktiga ord! tack för det! tror faktistkt jag sitter på den dära glittrande fotöljen nu:)
kram kram
madde