torsdag 28 januari 2010

Fyra färgriken!

Idag har vi jobbat med grundfärgerna jag och dagbarnen. Eftersom vi dessutom jobbar med tema vintern så slog vi två flugor i en smäll! Vi gjorde färgriken av färgade snöbollar; gulariket, röda/rosa riket, gröna riket och blå riket. Det hela inleddes med att jag radade upp fyra petflaskor med vatten. Sen fick barnen se vad som hände när jag droppade i en färg (karamellfärg) i taget i respektive flaska. Vattnet blev ju grönt, rött, blått och gult. Mycket fascinerande för 2-3-åringar!

Sen gick vi ut och röjde upp en plats i den djupa snön där vi skulle bygga våra färgriken. En färg i taget hällde vi ut på snön som blev färgad av vattnet och nu krambar tack vare det blöta. Så gjorde vi snöbollar och byggde upp en liten mur i varje färg. Här fick de också se att det röda vattnet blev rosa i snön. Och de fick sig lite färglära till livs att rött blandat med vitt blir rosa.

När våra färgriken var färdiga lekte vi en liten lek där alla barnen fick stå en bit ifrån rikena och så ropade jag: "Alla barnen springer till gröna riket!" När barnen sprungit till alla rikena några gånger var vi klara och det blev lite bus, skidåkning och kojgrävning inann det var dax för lunch.

Rolig och lärorik dag i den underbara snön!

(Här ovan kan ni se lite mobilbilder på våra riken)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ser ju ut som godis...
Kram lisbeth

Frida sa...

Nämen, hur fantastisk får man vara? Som du ungefär, men inte mer! Det där ska jag göra med mina dagbarn på måndag! Superkul, ju!

Muppen och Smurfens mamma sa...

Du har fått en award av mig gumman!

smultron sa...

Vilka härligt fina färgriken!