onsdag 21 september 2011

Vårt kök

För tillfället ser vårt kök ut så här. Och det luktar fortfarande starkt av mögel. Känns som det dröjer ännu ett tag innan vi får tillbaka vårt hem igen...

tisdag 13 september 2011

På min diskbänk



  Sånt här kan man numera finna på diskbänken då och då. För Nonno (9) han fiskar och fiskar och fiskar. Imorse när jag steg upp vid 6-tiden fann jag min son fullt påklädd i hallen. Han förklarade glädjestrålande att han skulle ut och fiska! Det nappar ju så bra tidigt på morgonen förklarade han för sin yrvakna mor som stod och gapade av förvåning (Nonno är nämligen annars mycket morgontrött). Sen stack han ut på altanen och fixade med masken och ställde sig sedan och metade. Grannens katt, som är galen i fisk, ställde sig mitt emellan Nonnos ben och väntade ivrigt på napp han med. Det tog sedan inte många minuter innan den första aborren var uppdragen. Och innan vi satte oss i bilen 6:45 hade han även hunnit dra upp en liten mört och med den sedan försökt fånga storgäddan. Någon gädda blev det dock inte denna arla morgon. Men Nonno var glad och nöjd ändå och utropade: "Mina händer luktar mört!" när vi gasade iväg på grusvägen mot skola och jobb.

måndag 12 september 2011

På vägen till soptunnan...

 

  Det är charmigt värre här ska ni veta! För att komma till soptunnan får man cykla ca 2 km. Bara en sån sak! Nu kanske inte alla ser det charmiga i just detta, men jag är så funtad att jag tycker det är kolossalt mysigt jag! Speciellt när det var som ikväll. Jag trampande då grusvägen fram med soppåsen på pakethållaren och så ser jag plötsligt en samling kantareller stå där vid väggrenen! Inte varje dag det sker annars när man går ut med soporna precis. Men sånt sker här ute i vårt lilla bushparadis.


I skrivandes stund sitter jag nu här i det helglasade uterummet med en massa värmeljus överallt och blickar ut över vattnet som blänker under månens sken. Ett svanpar pratar med varandra där ute på sjön och jag känner just nu att det är ganska okej att vi har ett vattenskadat hus så vi tvingas bo här, långt ifrån civilisation och redlighet.


ps Jag har insett att jag kan blogga från mobilen, så därför funkar det trots allt ds

Sortera färger



  Hittade på ett enkelt litet arbete till de två dagbarnen för dagen. Jag klippte flera färgade papper i små bitar och ställde sedan fram lika många små skålar som det fanns färger. Småtjejerna fick sedan sortera in alla små bitarna i rätt skål. En koncentrerad tystnad lade sig och de började målmedvetet arbeta. När bitarna var slut, ville de ha ännu fler. En perfekt sysselsättning en regnig morgon som denna!

söndag 11 september 2011

Rapport från bushen

Hej alla kära bloggläsare! Vill bara titta in lite kort för att förklara min bloggfrånvaro. Det är nämligen så att vi fått en vattenskada i vårt hus och blivit tvugna att flytta ut på obestämd tid. Vi bor därför nu i ett sommarhus med egen sjö. Ett fantastiskt ställe, med den lilla nackdelen att det ligger långt ut i bushen och långt ifrån skola och jobb. Men jag gillar bushen och särskiljt "bushar" med egen sjö, så jag klagar inte alls! Gläder mig i stället åt att min son kan fiska så mycket han vill och åt att hela familjen får en massa friluftsliv tillsammans. Internet finns inte här, förutom högst sporadiskt i min mans iphone. Rätt skönt faktiskt. Men bloggandet blir dessvärre lidande. Med dessa rader vill jag dock bara försäkra alla läsare att jag kommer tillbaka! Osäkert när dock. Nu ska jag avsluta och kolla om maken har lust att ta en liten tur med kanoten. So long !

torsdag 1 september 2011

Var kan man hitta siffror?

Jag har en sak jag vill göra till mina dagbarn. Till det behövs siffror. I morse när jag var på väg hem från barnens skola gick jag och funderade på detta. Hur ska jag få tag i siffror? Visst kan man säkert köpa någonstans, men det känns ju både besvärligt och väldigt onödigt. Rita på fri hand ville jag inte heller, då de ska vara stiliserade och likadana. Jag började då tänka. Var kan man hitta lagom stora siffror att rita av? Det måste ju finnas någonstans. Så kom jag på det! Registreringsskyltarna såklart! 


Väl hemma så sprang jag kvickt efter bakplåtspapper och penna. Sen gav jag mig ut och ritade av siffror på grannarnas registreingsskyltar. Hoppas ingen misstyckte. 

Visar senare vad jag ska göra av dem...

När jag sen ändå var inne på detta med registreringsskyltar, kom jag på en annan rolig idé! Vi jobbar nämligen lite extra med siffror just nu och denna vecka fokuserar vi på siffran 1. Kom då på att vi ju kunde gå på jakt efter 1:or bland registreringsskyltarna! Barnen var genast helt med på det hela och innan jag visste ordet av hade de styrt sina cyklar mot parkeringen och skyltarna.


Sen synades varje skylt noga och lyckan var stor när en 1:a blev funnen!
Barnen tyckte det var så roligt att de ville göra om det på eftermiddagen
Ett roligt och spännande sätt att träna siffror på!