torsdag 20 mars 2008

Av en gammal T-shirt


De allra flesta av oss har troligen ett antal gamla T-shirtar och/eller linnen liggande i sina garderober som ingen längre använder. Det har iallfall Makena, eller rättare sagt hennes make. Hans garderob svämmar nästan över av T-shirtar som aldrig används. Vad ska man göra av alla dessa har Makena frågat sig? Man kan ju såklart skänka dem till någon loppis, men där skulle de säkert bara samla damm eftersom ingen annan lär vilja ha dem heller. Makena har använt några av dem till trasor, men man behöver ju inte hur många trasor som helst. Resten skulle man förstås kunna slänga, men vill man inte det så har nu Makena fått ytterligare ett tips för gamla T-shirtar. Man kan sy om dem till tygpåsar! Och ingen nämnbar sykunskap krävs det heller. Här förljer den superenkla beskrivningen:


*Klipp av ärmarna (behövs ju inte om det är ett linne)

*Klipp halsringningen större så att T-shirtens axelparti bildar lagom breda handtag.

*Vänd T-shirten ut och in och sy ihop den nedtill. Gärna med dubbel söm så att det blir hållbart.

*Fålla armhål och halsringning (Ej nödvändigt om man inte ids)

*Vänd det hela rätt igen och voila så har du gjort en tygpåse!


Den första tygpåsen invigde Makena idag när hon var i affären. Med tillräckligt många tygpåsar slipper man sen köpa plastkassar varje gång man handlar. Man sparar lite pengar och gör samtidigt en insatts för miljön. Perfekt!




4 kommentarer:

Ebba sa...

Smart! Hur kom du på det? Och du säger att du inte är pysslig!! ;-)

Anonym sa...

hahah.. du är allt skön:)
kram! /madde

Makena sa...

ebba: Jag fick tipset från ett visst sjalbarnsforum ;) Och det är barnpysselpysslig jag inte är. Pyssla med stickning och sömnad o dyl gillar jag som sagt!:)

madde: Kram på dig med!

☀️http://gronasolglantan.blogspot.se/ sa...

*hihi* ja det är roligt när tankarna far och man kommer på smarta saker. Häromdagen när vi packade upp barnkläder så var det ett par bebistrosor som hade dålig resår och skulle slängas. Då fick sambon ett ryck och härjade med saxen lite och fick sedan en av flickorna att prova, hans nya fräcka soltopslinne ;) det blev faktiskt fräckt....